Практика роботи в Microsoft Teams: досвід роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

Microsoft Teams 658x370 5eaa85373f1d0e1b26 та 28 травня 2020 року, викладачі комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти на Всеукраїнському рівні ділилися досвідом організації дистанційного навчання. Два всеукраїнські вебінари навчального онлайн-проєкту були присвячені темі «Практика роботи в Microsoft Teams: досвід роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти», й надали можливість педагогам обговорити  особливості віддаленого проведення курсів підвищення кваліфікації та представити інструменти,  що  дозволили  зробити  цей  процес продуктивним.

Панченко Світлана Миколаївна, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи, кандидат психологічних наук, доцент розкрила організаційно-методичні засади дистанційного навчання педагогів на курсах підвищення кваліфікації. Зокрема, звернула увагу не те,  з чого та як усе  починалось.

Пінчук Діана Миколаївна, старший викладач кафедри педагогіки, спеціальної освіти та менеджменту під час виступу наголосила  віртуально про актуальне,  та  представила досвід проведення цікавих, змістовних курсів за вибором “Сучасні педагогічні технології в умовах нової української школи” саме в дистанційному режимі. Доповідач продемонструвала особливості організації курсів за вибором в дистанційному режимі. Завдання були спільні для всіх членів КОМАНДИ: презентації  Power Point та Sway-презентації, інтерактивна дошка Padlet, міні-квести і саме це є ізюминкою платформи Microsoft Teams, яка не роз’єднує, а навпаки об’єднує команду. Спільні рішення, спільні міні-проекти, міні-квест, руханки – це лише невеличкий перелік того, що можна робити під час віртуальних занять. Було представлено роботу в групах, цікаві, нестандартні наради-зустрічі та цікаві ключі до кожного дня! Було наголошено на тому, що кожен член КОМАНДИ - особливий, тому було представлено на вибір велику кількість цікавих завдань, серед яких слухачі повинні були обрати самі цікавіші для кожного з них.

Петрова Лариса Григорівна, завідувач кафедри освітніх та інформаційних технологій, кандидат технічних наук, доцент поділилася досвідом впровадження Офісу 365 в  освітній процес закладу та познайомила зі статистичними даними щодо кількості педагогів, що навчаються дистанційно.

Лобода Вікторія Володимирівна, викладач кафедри теорії і методики змісту освіти, тренер з медіаграмотності пояснила переваги організації командної взаємодії під час дистанційного навчання засобами Microsoft Teams: якісний аудіо- та відеозв’язок, обмін повідомленнями, доступ до освітнього онлайн середовища 24\7 та великий вибір інструментів для якісного навчання. Доповідач наголосила на можливості створювати функціональні командні робочі простори не лише для організації віддаленого навчання а й для виконання наукової, методичної чи організаційної роботи, зокрема підтримка реалізації інноваційних освітніх проєктів в області.

Ковтун Єлизавета Федорівна, старший викладач кафедри теорії і методики змісту  освіти розкрила методичні аспекти використання ресурсу Teams у підвищенні кваліфікації вихователів закладів дошкільної освіти та продемонструвала матеріали роботи команди в онлайн-режимі. Доповідач поділилася досвідом використання окремих застосунків та інструментів, наголосила на ефективності використання інтерактивної дошки Padlet, як спільного навчального простору, що спонукав до співпраці та партнерства.  Зупинилася на можливостях презентації Sway. Для педагогів дошкілля то є, не тільки потужне джерело інформації, а й засіб формування методичної культури педагога, адже  дозволяє активізувати процес пізнання сучасних продуктивних технологій виховання та навчання найменших. Учасникам вебінару сподобались розроблені інструкції, правила роботи в команді, дорожні карти, що сприяли виконанню освітніх завдань.

Компанія Lizard soft, організатор навчальних вебінарів, надіслала ректору інституту подяку за сприяння розвитку онлайносвіти в Україні.

00

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO