ЗАГАЛЬНОКУЛЬТУРНА КОМПЕТЕНТНІСТЬ ПЕДАГОГА – ЗДАТНІСТЬ ПРОДУКУВАТИ ВЛАСНІ ІДЕЇ: НОВІ МЕСЕДЖІ

golovnaПрезентаційний меседж загальнокультурної та полікультурної компетентності педагога надала викладач кафедри теорії і методики змісту освіти КЗ СОІППО Сєрих Л. В. – доцент кафедри, кандидат педагогічних наук. Лариса Сєрих запропонувала незвичайний формат проведення курсів підвищення кваліфікації педагогів різних спеціальностей: керівників гуртків еколого-натуралістичного напряму ЗПО (27.04.2020), педагогів-організаторів (28.04.2020), учителів трудового навчання, НМВК (28.04.2020; 14.05.2020), вихователів закладів освіти-інтернатів (14.05.2020), керівників гуртків мистецького напряму ЗПО (12.05.2020), керівників декоративно-ужиткового мистецтва ЗПО (15.05.2020), інструкторів фізичної культури ЗДО (19.05.2020), учителів інтегрованого курсу «Мистецтво» (28.05.2020; 03.06.2020) та інших категорій педагогів області (підвищили кваліфікацію більше 110 слухачів) з навчальної дисципліни «Загальнокультурна компетентність педагога».

 

Відбулися курси в новому форматі на MS TЕAMS і забезпечили глибоке науково-теоретичне осмислення змісту загальнокультурного модуля, сприяли розвитку вмінь творчо виконувати посадові обов’язки педагогів та працівників закладів освіти різного типу. Так, слухачі проводили активне спілкування в командах у каналі «Загальнокультурний модуль», доповнювали надані пропозиції власними ідеями на PADLET, інтерактивній дошці, використовуючи її як інструмент для висвітлення власних мистецьких смаків, розуміння творів мистецтва, досвіду та почуттів за допомогою мистецтва, що забезпечило усвідомлення педагогами власної національної ідентичності як підґрунтя відкритого ставлення та поваги до розмаїття культурного вираження інших. Переглядали презентації та самостійно їх створювали у SWAY, реалізовуючи здатність людини інтегруватися в іншу культуру за умови збереження взаємозв’язку з рідною мовою, культурою, яка ґрунтується на поєднанні особистісних якостей, синтезованих знаннях, уміннях і навичках позитивної міжетнічної й міжкультурної взаємодії.

Особливий інтерес у слухачів курсів підвищення кваліфікації викликала Тема 3 «Мистецька спадщина Сумщини», розглядаючи яку, педагоги мандрували мистецькими культурними закладами Сумщини. Відвідали Сумський обласний художній музей імені Н. Онацького, Сумський обласний театр для дітей та юнацтва, Сумську обласну філармонію, Сумський обласний академічний театр імені М. Щепкіна. Під час он-лайн, оф-лайн, спілкування в чат-режимі здійснили аналіз-інтерпретацію творів мистецтва, розглянули архітектурні пам’ятники Сумщини, надихнулися красою творів українського декоративно-ужиткового, візуального, музичного й театрального мистецтва, ознайомилися з видатні митцями та меценатами Сумщини, долучилися до виконання творчих завдань із пізнання мистецької скарбниці Сумщини в інтерактивних групових формах у SHARE POINT.

Результатом вивчення дисципліни «Загальнокультурна компетентність педагога» стало забезпечення естетико-виховної взаємодії слухачів, підвищення культурного рівня, розвитку творчих здібностей педагогів, ініціативи, умінь організації ефективної естетико-виховної творчої діяльності, усвідомлення ними культурної спадщини Сумщини як перлини Європейської освітньо-культурної цінності. Слухачі активно обмінювалися меседжами в дописах і чатах, доводячи актуальність полікультурної та загальнокультурної компетентності в контексті освітнього середовища.

Сєрих Лариса Володимирівна, завідувачка кафедри теорії і методики змісту освіти КЗ СОІППО, к. пед. наук, доцент

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO