НАУКОВІ ДИСКУСІЇ ЩОДО ПРОБЛЕМИ COVID-19 ЯК ВИКЛИКУ СУЧАСНІЙ ОСВІТІ

1Протягом травня 2020 року кандидат філософських наук, доцент, завідувач кафедри соціально-гуманітарної освіти КЗ СОІППО Михайло Жук взяв участь у ряді онлайн-заходів щодо обговорення впливу COVID-19 на  вітчизняну освіту (нові виклики, тренди, досвід масової дистанційної освіти в Україні).

В інтерв’ю телеканалу I-UA.TV, яке відбулося на початку травня, Михайло Васильович окреслив основні питання про загальний стан системи освіти в умовах пандемії та які зміни слід очікувати в галузі освіти в найближчий час.

Продовження обговорення теми впливу COVID-19 на вітчизняну освіту відбулося 12-18 травня 2020 року в рамках VI Міжнародної науково-практичної конференції «Неперервна освіта нового сторіччя: досягнення та перспективи» на базі Запорізького ОІППО. Конференція була присвячена святкуванню Дня науки в Україні та проводилася у тісній співпраці Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти з міжнародними партнерами: The LEGO Foundation (Королівство Данія) та ФАТ «Національний центр підвищення кваліфікації «Орлеу» Інституту підвищення кваліфікації педагогічних працівників по Північно-Казахській області (Петропавлівськ, Казахстан). На пленарному засіданні, що відбулося 12 травня 2020 року, Михайло Жук виступив з доповіддю «Вплив COVID-19 на систему післядипломної освіти України».

14-15 травня 2020 року на базі СумДПУ імені А.С. Макаренка була проведена ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Академічна культура дослідника в освітньому просторі: європейський та національний досвід» . Продовжуючи обмін досвідом з колегами-науковцями, у ході роботи була представлена доповідь «Вплив СOVID-19 на освітні тренди (вимір академічної доброчесності)». Конференція проводилася в рамках виконання проєкту Жан Моне Модуль та за співорганізаторства Національного офісу Еразмус+ в Україні.

На запрошення групи «Інклюзивний менеджер» (керівник проф., д.п.н. Ястребова В.Я.), 18 травня 2020 року Михайло Жук взяв участь у  міжнародному вебінарі «COVID-19: пошук нових освітніх трендів» та виступив з доповіддю «Вплив COVID-19 на інклюзивну освіту». У ході дискусій учасники обговорили нові шляхи розвитку освіти, проблеми в готовності освітян щодо організації інклюзивного навчання, як одного з актуальних напрямів, та оновлення вектора розвитку вітчизняної освіти в умовах COVID-19.

Продовжуючи участь у наукових онлайн-заходах, 19-20 травня 2020 року Михайло Жук став доповідачем на Міжнародній школі «Академія педагогічної творчості», яка відбулася на базі Миколаївського ОІППО. Слухачі мали змогу почути виступи про практичний досвід успішного переходу на онлайн-навчання і вдалого вибудовування дистанційної корпоративної культури, а також різні точки зору щодо майбутнього освіти після пандемії. Доповідь «Вплив COVID-19 на розвиток освіти» визвала жваву дискусію, тому Михайлом Васильовичем було проведено позапланову сесію відповідей на запитання на прохання учасників Школи.

Міжнародна інтернет-конференція «Формування професійної компетентності керівника закладу освіти в умовах змін» відбулася 29 травня 2020 року на базі Волинського ОІППО в онлайн-режимі та мала на меті обговорення та визначення змісту, форм і методів  професійного самовдосконалення керівників закладів загальної середньої освіти.

Серед актуальних питань, які висвітлювалися в ході роботи, стали доповіді Михайла Жука з тем: «Потенціал дорожніх карт в реалізації сучасних проектів» та «Освіта для поколінь "Z" та "A" – вимога нових трендів». Вони були представлені у стислому відео-форматі, акцентуючи увагу учасників конференції на основних тезах за збірною темою «COVID-19. Виклики освіті. Потенціал дорожніх карт».

Підводячи підсумки місяця наукових дискусій, виступів та обміну досвідом щодо проблеми COVID-19 як виклику розвитку освіти, можна сміливо підтвердити актуальність даної тематики, обширність та різноманітність аспектів її дослідження та аналізу. Український та вітчизняний досвід адаптації систем освіти до умов пандемії показав дієвість дистанційної форми навчання, потенціал використання онлайн-інструментів у майбутньому та формування нових освітніх трендів.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO