МЕТОДИЧНИЙ ОНЛАЙН-ПОРАДНИК «УПРОВАДЖЕННЯ ФОРМУВАЛЬНОГО ОЦІНЮВАННЯ В ПОЧАТКОВИХ КЛАСАХ»

nagolovnuВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2020 рік, 23 квітня 2020 року відбувся методичний онлайн-порадник «Упровадження формувального оцінювання в початкових класах» для учителів початкових класів закладів загальної середньої освіти Путивльського району та Новослобідської селищної ради Путивльського району.

Шамунова К.В., методист з початкової освіти навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО, проаналізувала нормативно-правову базу реалізації формувального оцінювання на першому циклі навчання (1-2 класи) у закладах загальної середньої освіти та вимоги щодо очікуваних результатів навчання, формування компетентностей учнів початкової школи, визначені Державним стандартом початкової загальної освіти.

Методист наголосила, що згідно з наказом Міністерства освіти і науки України від 27.08.2019 № 1154 «Про затвердження методичних рекомендацій щодо оцінювання навчальних досягнень учнів другого класу», критерії оцінювання визначаються вчителем (із поступовим залученням до цього процесу учнів), відповідно до кожного виду роботи та виду діяльності учнів.

У ході методичного онлайн-порадника було акцентовано увагу учасників заходу на підсумковому тематичному оцінюванні учнів 2-х класів, яке здійснюється протягом навчального року за результатами опанування теми, кількох тем, розділу програми тощо. Підсумкове завершальне оцінювання здійснюється в кінці навчального року з метою визначення освітніх завдань для реалізації індивідуального підходу до дитини в процесі подальшого навчання.

Під час презентації методист продемонструвала форми спостережень за розвитком дитини та оцінки середовища; оцінювальні аркуші, які вчитель може самостійно розробити для групи учнів з метою визначення рівня засвоєння матеріалу кожного розділу відповідно до навчальної програми.

На завершення методичного онлайн-порадника Шамунова К.В.  надала методичні рекомендації учителям початкових класів щодо процесу здійснення педагогічного спостереження, оформлення портфоліо та зошита спостережень вчителя; проведення діагностичних робіт, використання технік формувального оцінювання учнів (перший цикл навчання у Новій українській школі).

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO