АЛГОРИТМ ДІЙ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ЩОДО ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЇ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ

golovnaЗа даними Національної поліції в Сумській області, у 2019 році зареєстровано 6 021 звернення щодо фактів домашнього насильства. Із них від жінок надійшло 4 820 звернень, чоловіків – 1 049, дітей – 152. Станом на 9 січня 2020 року зареєстровано 173 звернення, із яких 140 – від жінок, 31 – від чоловіків, 2 – від дітей. 

Яким має бути алгоритм дій закладу освіти в разі виявлення ознак чи фактів, що можуть вказувати на вчинення насильства щодо дитини? Відповіді на це питання було присвячено вебінар, проведений 10 січня 2020 року навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти для відповідальних за діяльність психологічної служби в місті/районі/об’єднаній територіальній громаді.

Під час вебінару акцентовано увагу на нормативно-правових актах, що регламентують діяльність закладу освіти щодо запобігання та протидії домашньому насильству, висвітлено питання співвідношення понять «жорстоке поводження з дитиною», «насильство», «домашнє насильство», «булінг», розглянуто алгоритм дій закладу освіти в разі виявлення ознак чи фактів, що можуть вказувати на вчинення насильства щодо дитини в родині, зокрема, покрокові дії керівника закладу освіти, уповноваженої особи, яка здійснює невідкладні заходи реагування в разі виявлення фактів насильства та/або отримання заяв/повідомлень від постраждалої особи/інших осіб, спеціалістів психологічної служби. З презентацією можна ознайомитися на сайті навчально-методичного центру психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти (рубрика «Методична скарбничка»).

У ІІ півріччі 2020 року навчально-методичним центром психологічної служби передбачено проведення для педагогічних працівників каскадних тренінгів «Запобігання та протидія проявам насильства: діяльність закладів освіти», розроблених ГО «Ла Страда-Україна».

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO