МИ РІЗНІ – МИ РІВНІ: У КИЄВІ ПРЕДСТАВНИКИ 14 КРАЇН ОБГОВОРЮВАЛИ ПРОТИДІЮ БУЛІНГУ

golovnaУ місті Київ 27-28 вересня 2019 року відбулася ІІІ Міжнародна конференція «Інклюзивна освіта: протидія булінгу та насильству над ЛГБТК дітьми». Актуальність заходу такого формату і рівня обумовлена дискримінацією та цькуванням, що їх зазнають ЛГБТК діти як у закладі освіти, так і в суспільстві загалом. Так, результати онлайн-опитування, проведеного ГО «Точка опори» серед підлітків, засвідчили, що 88,5% ЛГБТ підлітків зазнавали різних видів булінгу в закладі освіти.

На запрошення ГО «Батьківська ініціатива «ТЕРГО» участь у конференції та навчальному тренінгу «Створення толерантного середовища у закладах загальної середньої освіти: робота з ЛГБТ-підлітками» взяли представники Сумщини: Ірина МАРУХИНА, завідувач навчально-методичного центру психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, Наталія ЗЕЛЕНСЬКА, практичний психолог, та Оксана МАСАЛІТІНА, соціальний педагог Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 22 імені Ігоря Гольченка.

У роботі конференції взяли участь представники 14 країн, зокрема України, США, Англії, Німеччини, Швеції, Норвегії, Молдови, Арменії та інших.

Вітаючи учасників конференції, Освітній омбудсмен Сергій ГОРБАЧОВ наголосив, що булінг у закладі освіти має багато проявів, у тому числі і щодо ЛГБТК дітей. А тому сьогодні важливо забезпечити системну та ґрунтовну роботу щодо захисту прав цієї категорії здобувачів освіти.

Довідково: Весною 2019 року представники ГО «Батьківська ініціатива «ТЕРГО» провели 2 тренінги для практичних психологів, соціальних педагогів закладів освіти області щодо попередження цькування ЛГБТ дітей у закладах освіти. Навчанням було охоплено 44 особи.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO