ПРО ВІДЗНАЧЕННЯ МІЖНАРОДНОГО ДНЯ МИРУ (рекомендації)

den mira oon 2016 ru 650x410Міжнародний день миру відзначають у всьому світі з 1981 року за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства та вогню.

До 2001 року цей день відзначали кожен третій вівторок вересня, у день відкриття чергової сесії ООН. Проте, у резолюції від 7 вересня 2001 року Генеральна Асамблея ООН прийняла постанову, за якою з 2002 року святкування «Міжнародного дня миру» має проходити кожен рік в одну і ту ж дату – 21 вересня.

В Україні День миру встановлений Указом Президента від 05.02.2002 № 100/2002 «День миру» і відзначається щорічно 21 вересня – Міжнародний день миру.

Емблемою Міжнародного дня миру, є білий голуб з оливковою гілкою. Уперше цей символ був представлений на Всесвітньому конгресі прихильників миру, що проходив у Парижі в 1949 році.

Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть дружно та спокійно, земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози горя та втрат. Цей день присвячений ідеалам миру як у відносинах усередині держав, так і у відносинах між усіма державами, народами та покликаний змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити щось заради спокою на Землі.

З метою формування глибокого розуміння питань, пов’язаних із миром, розширення знань учнів про важливість миру на землі, виховання гуманізму, патріотизму, любові до свого народу, поваги до людей різних національностей та на підтримку Всеукраїнської освітньої кампанії «Голуб Миру», яка відбудеться 21.09.2018 під гаслом «Право на мир – 70-річниця Загальної декларації прав людини», рекомендуємо у закладах загальної середньої освіти провести:

– виховні години: «Хай буде мир на всій землі», «Мир на землі – радість у родині», «Дружно за мир стояти – війні не бувати», «Діти проти війни», «Чому цей світ такий жорстокий? Навіщо нам ота війна?»;

– виставки малюнків: «Лети, наш голубок – символ миру, добра та світла», «Хай буде мир», «Мир крокує по планеті», «Наш дім – планета Земля»;

  • флешмоби «Голуб миру» за участю учнів закладів загальної середньої освіти;

  • виставки книжок: «Під мирним небом», «Нам всім потрібен мир»;

та організувати покладання квітів до пам’ятників загиблим воїнам, оформити стіннівки за темами: «Мир на планеті – щастя всім дітям», «Ми за мир», «Малюю мир».

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO