ОЦІНКА РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ РОБОТИ ВЧИТЕЛЯ – НЕОБХІДНА УМОВА ЯКІСНОГО ВИКЛАДАННЯ ХІМІЇ

головну result11.04.2019 на базі Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся обласний семінар за темою «Оцінка результативності роботи вчителя – необхідна умова якісного викладання хімії» для методистів районних (міських, ОТГ) відділів (управлінь) освіти, які опікуються питаннями викладання хімії у закладах загальної середньої освіти.

Відповідно до наказу Міністерства освіти та науки України від 31.05.2018 № 549 «Про затвердження графіка проведення третього туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року» у 2019-2023 роках» у 2020 році заплановано проведення конкурсу «Учитель року» у номінації «Хімія». У такий спосіб, − зміст заходу був спрямований на підготовку методистів до організації та проведення фахового конкурсу.

План семінару передбачав реалізацію теоретичної та практичної складової. Метейко А.В., методист з хімії навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО, у теоретичній частині семінару проаналізувала нормативні документи щодо організації та проведення всіх етапів фахового конкурсу, порівняла умови та особливості конкурсних змагань у п’яти номінаціях конкурсу «Учитель року – 2019», окреслила перспективи конкурсу на 2020 рік у номінації «Хімія».

Під час практичної складової заходу, Коростіль Л.А., доцент кафедри теорії і методики змісту освіти Сумського ОІППО, к.пед.н., детально зупинилася на вимогах до складання (визначення) теми досвіду конкурсанта, моделюванні системи роботи педагога та аналізі уроку з точки зору компетентнісного підходу, підкріпивши теоретичну інформацію практичними вправами. Методисти, працюючи в групах, визначали тему досвіду та моделювали систему роботи щодо її реалізації. На основі відеоматеріалів (відео-урок, фрагменти застосування методів візуалізації) навчалися аналізувати урок, визначати його структуру, добирати доцільні методи, відстежувати взаємозв’язок і підпорядкованість між ключовими і предметними компетентностями, а також методами, які спрямовані на їх формування.

За підсумками проведення обласного семінару, учасники заходу одержали методичні рекомендації щодо організації й проведення фахового конкурсу та реалізації компетентнісної освіти, а також мали змогу поспілкуватися в формі активного діалогу з методистом і викладачем методики Сумського ОІППО.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO