СВІТ ДИТЯЧИХ ПРОБЛЕМ ТА ЯК ДОПОМОГТИ ДИТИНІ СПРАВИТИСЯ З НИМИ НАЙБІЛЬШ ЗРУЧНИМ ДЛЯ ЇЇ ПСИХІКИ СПОСОБОМ

golovna resultПрактичних психологів інтернатних закладів Сумщини навчали використовувати арт-методи в роботі з дітьми. Арт-методи дозволяють опрацювати будь-які психотравмуючі ситуації: нерозуміння близьких, їх холодність або гіперопіку, горе, втрату, тяжку хворобу, втрату довіри до світу. Вони допомагають зрозуміти свій внутрішній світ, усвідомити власний потенціал і оцінити можливість змін. У роботі з дітьми важливо використовувати гнучкі форми психокорекції, арт-методи надають дитині можливість програвати, переживати, усвідомлювати конфліктну ситуацію, яку-небудь проблему найбільш зручним для її психіки способом.

Семінар для практичних психологів інтернатних закладів на базі Сумського дитячого будинку імені С.П. Супруна проходив у формі інтерактивного заняття під модеруванням методиста навчально-методичного центру психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти А.Б.Растроста.

У ході взаємодії практичні психологи ознайомилися з арт-методами, що гармонізують емоційний стан людини, знижують негативні переживання і трансформують їх у позитивні емоційні стани. Учасники обговорили особливості використання казки у груповій та індивідуальній роботі з дітьми та підлітками, опрацювали методику створення умов для конструктивного вирішення проблемної ситуації.

Практичним психологам інтернатних закладів надано рекомендації щодо особливостей використання арт-методів у психокорекційній роботі з учасниками освітнього процесу.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO