Підвищуємо рівень усвідомлення проблеми торгівлі людьми

на головнуЗ метою посилення роз’яснювальної роботи у загальноосвітніх навчальних закладах щодо протидії торгівлі людьми та у рамках відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, 18 жовтня 2017 року навчально-методичним центром психологічної служби Комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти проведено обласний семінар-тренінг для заступників директорів з виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів об’єднаних територіальних громад «Протидія торгівлі людьми в Україні».

Актуальність теми семінару обумовлена тим, що явище торгівлі людьми було й залишається актуальною проблемою для України. Сучасні форми експлуатації та нові виклики, що їх переживає світ і Україна зокрема, створюють загрозу потрапляння у ситуацію торгівлі людьми практично всіх соціальних груп населення. Низка факторів, а саме: збройний конфлікт на сході країни, підвищення рівня мобільності населення, поява внутрішньо переміщених осіб та пов’язані з цим трудова міграція населення, економічна нестабільність, зростання рівня безробіття сприяють поширенню випадків учинення цього злочину.

У рамках семінару-тренінгу методистом центру Растростою А.Б. розкрита сутність явища «торгівля людьми». Учасники тренінгу ознайомились із причинами, наслідками, етапами та шляхами потрапляння у ситуацію торгівлі людьми, нормативно-правовою базовою з протидії людьми в Україні, методами проведення просвітницької роботи щодо проблеми торгівлі людьми в умовах загальноосвітнього навчального закладу.

Учасникам тренінгу презентовано програму виховної роботи з учнями з питань протидії торгівлі людьми Міністерства освіти і науки України «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція», у базисі якої лежить ідея «допомоги для самодопомоги», що розглядає людину як суб’єкт власного життя й передбачає формування у школяра вміння свідомо користуватися правами, бажання керувати своїм життям, здійснюючи моральний вибір, розвиваючи власні громадянські якості.

За результатами семінару-тренінгу учасники отримали інформаційні та методичні матеріали для практичного використання в своїй роботі.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO