Активна життєва позиція – запорука успіху

на головну resВ умовах становлення громадянського суспільства і правової держави, завданням закладів освіти є формування принципово нового, демократичного типу особистості, здатної до інновацій, управління власним життям і діяльністю, справами суспільства; готової розраховувати на власні сили; особистості, яка має активну життєву позицію.

Зважаючи на це, навчально-методичним центром психологічної служби Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 28-29 березня 2017 року на базі Політехнічного технікуму Конотопського інституту Сумського державного університету, для практичних психологів та соціальних педагогів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації області, проведено семінар з теми «Роль спеціалістів психологічної служби у формуванні активної життєвої позиції студентів ВНЗ».

Семінар відкрила директор Політехнічного технікуму Конотопського інституту Сумського державного університету, кандидат педагогічних наук, доцент Гребеник Т.В., яка акцентувала увагу присутніх на актуальності теми, що розглядається, ознайомила присутніх з основними тенденціями формування активної життєвої позиції молоді у навчальному закладі.

Завідувач центру Сумського ОІППО Марухина І.В. розкрила поняття «активна життєва позиція» та особливості її формування в учнівської молоді, охарактеризувала позитивні та негативні фактори, що впливають на формування активної життєвої позиції особистості.

Поняття соціальної активності, як складової активної життєвої позиції особистості, характеристика чинників, що детермінують активність особистості, умови розвитку соціальної активності у підростаючого покоління висвітлила методист центру Сумського ОІППО Растроста А.Б.

Систему роботи Політехнічного технікуму Конотопського інституту Сумського державного університету щодо формування активної життєвої позиції у студентів розкрили Бібік Ю.В. – практичний психолог технікуму, Волосюк Т.В. – соціальний педагог, Швидка А.І. – заступник директора з виховної роботи та Євтушенко О.В. – викладач технікуму.

Своїм досвідом роботи із зазначеної проблеми з учасниками заходу поділилися Коваленко С.Л., соціальний педагог Лебединського педагогічного училища ім. А.С.Макаренка та Сагер І.В., практичний психолог Сумського медичного коледжу.

Учасники семінару мали можливість узяти участь у роботі дискусійного клубу, що працює на базі технікуму, ознайомитися з роботою студентських клубів з хореографії та хенд-мейку.

Під час засідання у форматі «круглого столу» практичні психологи, соціальні педагоги обговорили питання формування соціально мобільної особистості в юнацькому віці, ролі саморозвитку особистості, засобів масової інформації, суспільно-політичних подій у формуванні активної життєвої позиції студентів.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO