Підсумковий етап XVІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика на Сумщині

на головну res18 лютого 2017 року на базі ДНЗ «Сумський хіміко-технологічний центр професійно-технічної освіти» проведено IV (підсумковий) етап XVІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, у якому взяли участь 22 учні 3–11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів, 12 учнів ПТНЗ та 13 студентів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації Сумської області.

Конкурс знавців української мови міжнародного рівня започаткував Петро Яцик, емігрант-українець із Канади. Цю ідею підтримала Ліга українських меценатів, що об’єднує представників бізнесу з багатьох країн світу.

За дорученням Ліги українських меценатів Вертіль О.В., член Національної Спілки письменників України, голова Сумської обласної організації Спілки письменників України, привітав учасників та передав завдання заключного етапу членам оргкомітету.

Сєрих О.М., начальник відділу професійної, вищої освіти, наукової та освітньо-виховної роботи Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації, наголосив на важливій ролі Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика в піднесенні престижу, у вихованні поваги та шанування до державної української мови.

Під час урочистостей учнів та студентів за перемогу в обласному етапі конкурсу було нагороджено дипломами Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації, дипломами та подарунками від Ліги українських меценатів. Учителі, викладачі, які підготували переможців ІІІ етапу конкурсу, отримали грамоти Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації.

Шерстюк Л.М., методист української мови та літератури Сумського ОІППО, ознайомила учасників з основними вимогами до виконання завдань конкурсу, подякувала вчителям, викладачам за просвітницьку та подвижницьку роботу серед молоді.

Результати підсумкового (загальнонаціонального) етапу ХVІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика будуть оголошені у квітні 2017 року.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO