Збереження психічного здоров’я вихованців інтернатних закладів

на головну24 листопада 2016 року навчально-методичним центром психологічної служби Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти для практичних психологів шкіл-інтернатів області проведено семінар з «Збереження психічного здоров’я вихованців інтернатних закладів».

Марухина І.В., завідувач навчально-методичного центру психологічної служби Сумського ОІППО, акцентувала увагу присутніх на визначенні понять «здоров’я», «психічне та психологічне здоров’я»; охарактеризувала критерії оцінки психічного та психологічного здоров’я особистості.

Василевська О.І., викладач кафедри практичної психології Сумського державного педагогічного університету імені А.С.Макаренка, к.психол.н., розкрила можливості казки як засобу збереження психічного здоров’я учнів.

Питання формування у дітей навичок самоконтролю емоційного стану були висвітлені у виступі Банної Н.І., практичного психолога Улянівської спеціальної школи-інтернату.

З досвідом роботи щодо профілактики порушень психічного здоров’я в учнів школи-інтернату присутніх ознайомила Хоруженко А.В., практичний психолог Лебединської спеціальної школи-інтернату.

Важливим чинником збереження психічного здоров’я учнів в умовах інформаційного суспільства є їх медіаграмотність. Як відрізнити пропаганду від інформування? Як навчитися критично ставитися до інформації, що висвітлюється в ЗМІ? Відповіді на ці запитання було розкрито у виступі Растрости Г.Б., методиста навчально-методичного центру психологічної служби Сумського ОІППО.

За результатами семінару учасники отримали інформаційні та методичні матеріали для практичного використання в роботі.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO