ІІ Всеукраїнський фестиваль педагогічних ідей «Сонячні пелюстки»

на головнуТворчим об’єднанням «Соняшник», за підтримки Міністерства освіти і науки України, з 11 по 13 квітня 2016 року на базі Харківської обласної спеціалізованої школи-інтернату «Обдарованість» Харківської обласної ради був проведений Всеукраїнський українознавчий фестиваль педагогічних ідей «Сонячні пелюстки», який зібрав небайдужих до українського слова, культури, історії методистів, викладачів, учителів.

Від Сумської області у фестивалі взяли участь Шерстюк Л.М., методист української мови та літератури Сумського ОІППО, координатор Всеукраїнської українознавчої гри «Соняшник» та Закорко В.В., методист української мови та літератури інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Сумської міської ради.

У рамках фестивалю була проведена нарада методистів обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти з питань проведення державної підсумкової атестації, зовнішнього незалежного оцінювання у 2016 році, навчально-методичного забезпечення викладання української мови та літератури у 8 класі. Котусенко О.Ю., головний спеціаліст відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України, акцентувала увагу на особливостях проведення державної підсумкової атестації у випускних класах, реаліях й перспективах вивчення української мови і літератури в загальноосвітніх навчальних закладах. Про особливості зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури розповіли: Панченков А.О., начальник відділу змісту суспільно-гуманітарних навчальних предметів Українського центру оцінювання якості освіти; Ковбасенко Ю.І., завідувач кафедри світової літератури Київського університету імені Бориса Грінченка, методист відділу змісту суспільно-гуманітарних навчальних предметів Українського центру оцінювання якості освіти.

Директор творчого об’єднання «Соняшник» Морщавка Ю.О. проаналізував участь навчальних закладів України в грі «Соняшник» – 2016. Підбиваючи підсумки фестивалю Шаламов Р.В., засновник Творчого об’єднання «Соняшник», зазначив, що праця філолога-україніста є найвищим патріотичним служінням.

Яскраві та щемні почуття залишили заходи, ініційовані організаторами: екскурсія до Меморіального комплексу «Дробицький яр», культурно-екскурсійна програма історичним центром Харкова і до пам’ятника жертвам Голодомору 1932-1933 рр., перегляд вистави Харківського державного академічного драматичного театру імені Т.Г. Шевченка («Березіль»).

Усіх учасників фестивалю об’єднало почуття любові до України, Людини, віри в світле майбутнє!

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO