Виїзні курси – теорія та практика в дії

IMG 1728 главнаяВідповідно до плану роботи КЗ Сумський ОІППО з 1 по 5 лютого 2016 року на базі Лебединської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №5 відбулися виїзні експрес-курси підвищення кваліфікації керівників освітніх закладів м. Лебедин за проблемою «Організація та проведення інноваційної діяльності та експериментально-дослідної роботи у навчальних закладх» (координатори курсів – Луценко Світлана Миколаївна, к.держ.упр., доцент, доцент кафедри професійної освіти та менеджменту та Ніколаєнко Світлана Петрівна, старший викладач кафедри соціально-гуманітарної освіти). Учасниками курсів були директори, заступники директорів загальноосвітніх навчальних закладів, завідувачі дошкільних навчальних закладів. Приємно відмітити, що актуальність проблеми курсів підкреслила активна участь у заняттях завідувачки міського методичного кабінету Вялкової Л. В. та методиста ММК Капусти Л. В. Навчальні заняття охоплювали 40 годин теоретичної і практичної роботи та відбувалися згідно з розкладом і навчально-тематичними планами.

Особлива увага слухачів була привернута до застосування соціального проектування й інформаційно-комунікаційних технологій в теорії та практиці впровадження інноваційних підходів в управлінській діяльності керівника навчального закладу.Луценко С.М. визначила роль освітніх інновацій в забезпеченні конкурентоспроможності освітнього закладу та формуванні готовності керівників навчального закладу до запровадження інновацій і необхідність впровадження інноваційних технологій в управлінський процес. Ніколаєнко С.П., відзначаючи пріоритетні напрямки застосування ІКТ в діяльності сучасного керівника навчального закладу, допомогла керівникам зорієнтуватись у просторі інформаційно-комунікаційних технологій. Так, під час роботи за комп’ютерами керівники закладів не лише ознайомились з можливостями використання інформаційно-комунікаційних технологій в управлінській діяльності, але й змогли змоделювати інноваційне освітнє середовище навчального закладу.

Під час проведення конференції з обміну досвідом роботи щодо впровадження інноваційних підходів в управлінській діяльності, керівники освітніх закладів мали змогу обговорити актуальні питання організації інноваційних підходів до навчально-виховного процесу та управлінської діяльності у навчальному закладі, висловити власне ставлення до сучасних освітянських проблем. Особлива увага була звернена на систему мережевої взаємодії та соціального партнерства для підготовки високопрофесійних педагогічних кадрів, готовність педагогічних кадрів до інноваційних змін, здатність відповідати викликам часу, переваги та недоліки впровадження інноваційних технологій управління.

Управлінська практика дозволила практично застосувати здобуті знання та створити інформаційні картки інноваційної діяльності й експериментальної роботи кожного окремого закладу. Результатом роботи курсів стало розроблення інноваційних моделей навчальних закладів, забезпечення експериментальної діяльності в рамках Всеукраїнського експерименту «Школа майбутнього», до якої залучено 3 школи (обласний координатор – Ніколаєнко С.П., старший викладач кафедри соціально - гуманітарної освіти), формування спільного експериментального проекту для шкіл міста з проблематики «Використання ІКТ для удосконалення управлінської та навчально – виховної діяльності» (науковий керівник – Петрова Л.Г., к.т.н., доцент, завідувач кафедри освітніх та інформаційних технологій, науковий консультант – Луценко С.М. к.держ.упр., доцент, доцент кафедри професійної освіти та менеджменту), визначено наукових керівників та координаторів інноваційної діяльності освітніх закладів міста з числа компетентних науково-педагогічних працівників Сумського ОІППО.

У своїх відгуках про курси слухачі висловлюють вдячність адміністрації КЗ Сумський ОІППО за можливість проведення виїзних курсів, викладачам за практичну спрямованість курсів, науковим керівникам і консультантам за їх науково – теоретичну допомогу та підтримку. Відзначаючи переваги виїзних курсів, керівники освітніх закладів висловили побажання щодо збільшення кількості саме таких форм навчання.

З інформацією про виїзні курси також можна познайомитись тут:

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO