Інклюзивна освіта – шлях до рівних можливостей

20151222 12255922 грудня 2015 року в Северинівській ЗОШ І-ІІІ ступенів Сумської районної ради відбувся науково-практичний семінар «Інклюзивна освіта – шлях до рівних можливостей». За круглим столом зустрілися: Голова Сумської міської громадської організації дітей та молоді з ДЦП «Наша родина» Фрунзе Л.В., в.о. Голови Сумської обласної громадської організації дітей-інвалідів та молоді з функціональними обмеженнями «Наші родини» Лістунова О.В., завідувач лабораторії інклюзивного та інтегрованого навчання, доцент кафедри андрагогіки та корекційної освіти Сумського ОІППО, к.пед.н. Прядко Л.О.; методист з інклюзивного навчання навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО Калюжна Н.О., завідувач РПМПК Штанько І.О., методист РМК Коняхіна А.В., заступники директорів з навчально-виховної роботи шкіл Сумського району, адміністрація та вчителі Северинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Програма семінару була насиченою. Гостей зустріли дівчатка початкових класів з танцювальною композицією, серед яких була і особлива учениця школи – Катя Іванова, і тим самим уже довела всім, що вона така ж як і інші діти, нічим від них не відрізняється. Відкрила семінар директор школи Совенко М.В. з темою «організація інклюзивного навчання у Северинівській ЗОШ І-ІІІ ст.», після чого всі відвіділи відкритий урок у 3 класі на тему «Творення слів із найуживанішими суфіксами» (учитель початкових класів Чеботар С.С., асистент учителя – Колесникова О.М.) з послідуючим його обговоренням.

Теоретичну частину семінару розкривали: завідувач лабораторії інкоюзивного та інтегрованого навчання, доцент кафедри андрагогіки та корекційної освіти Сумського ОІППО, к.пед.н. Прядко Л.О. – «Особливості навчання дітей з ДЦП в інклюзивному класі»; методист з інклюзивного навчання Сумського ОІППО Калюжна Н.О. – «Забезпечення права на освіту дітям з особливими освітніми потребами», завідувач РПМПК Штанько І.О. – «Особливості розвитку навчальних навичок у дітей з ДЦП», методист РМК Коняхіна А.В. – «Психологічний супровід всіх учасників інклюзивного навчання».

На завершенні семінару власним досвідом стосовно особливостей виховання дитини з ДЦП у сім’ї мали змогу поділитися Голова Сумської міської громадської організації дітей та молоді з ДЦП «Наша родина» Фрунзе Л.В. та в.о. Голови Сумської обласної громадської організації дітей-інвалідів та молоді з функціональними обмеженнями «Наші родини» Лістунова О.В.

Захід пройшов у плідно-діловій атмосфері. Всі присутні мали змогу ознайомитися з історією розвитку маленької особливої дівчинки, учениці 3 класу Каті Іванової, яка щодня здійснює подвиг – крок до своєї заповітної мрії: навчитися ходити без палиці й постійної підтримки дорослих.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO