Школа децентралізації для молоді

IMG 6724 resultУ грудні 2015 року успішно завершила роботу Школа децентралізації для молоді, проект якої було реалізовано Громадською організацією «Рада молодих вчених» (м. Суми) та профінансовано Федеральним Департаментом закордонних справ Швейцарії (FDFA) через Бюро співробітництва при Посольстві Швейцарії в Україні за підтримки Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Реалізація проекту здійснювалася поетапно. Роботу було розпочато з дводенного семінару у м. Суми для більше, ніж 50 учителів загальноосвітніх навчальних закладів Сумського, Охтирського, Білопільського, Лебединського, Роменського, Липоводолинського, Великописарівського, Тростянецького, Краснопільського та Недригайлівського районів. Також у семінарі брали участь представники Сумського ОІППО: методисти Попов В.Д., Третьякова О.В., Драновська С.В.

У рамках другого етапу проекту проведено два виїзні тренінги-семінари з основ децентралізації для вчителів загальноосвітніх навчальних закладів найвіддаленіших територіальних громад у містах Конотоп (Західний регіон) та Шостка (Північний регіон). Це дозволило розширити географію проекту, впровадити розроблений курс у більшій кількості шкіл області, оскільки до навчання було залучено близько 100 вчителів з різних куточків Сумщини.

Завершальний етап проекту з питань засвоєння учнями знань з основ децентралізації влади відбувся 18-19 грудня в бібліотеці Української академії банківської справи у формі дебатів, в яких взяли участь 12 шкільних команд. Загалом же на електронну адресу проекту було надіслано 26 конкурсних робіт – презентацій з теми «Децентралізація влади та ефективне місцеве самоврядування – шлях успіху України»

У фіналі перемогу здобула команда школярів «Меридіан» Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 15 ім. Д. Турбіна. Друге призове місце посіла команда «Дилема полоненого» Конотопської гімназії, третє – команда «Concordia» Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 7. Відзначена була також команда Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 12.

Усі учасники турніру та керівники команд отримали почесні грамоти, переможці – цінні подарунки. 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO