Робота соціального педагога з дітьми «групи ризику» в умовах навчального закладу

на головну resultЗростання кількості правопорушників серед підлітків та молоді, посилення асоціальних рис молодіжної субкультури актуалізують роботу фахівців психологічної служби, зокрема соціальних педагогів, з дітьми «групи ризику». Організації та змісту роботи соціального педагога з цією категорією дітей і було присвячене методичне об’єднання соціальних педагогів, що проведено навчально-методичним центром психологічної служби Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 9 грудня 2015 року на базі Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації.

У роботі семінару взяли участь 42 соціальних педагоги шкіл-інтернатів, професійно-технічних та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації області.

Роботу методичного об’єднання відкрила завідувач навчально-методичного центру психологічної служби Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освітиІ.В. Марухина, яка звернула увагу присутніх на актуальність проблеми, розкрила зміст понять діти «зони ризику» і «групи ризику», основні критерії їх відбору. Методист навчально-методичного центру психологічної служби Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти С.О. Гавриленкозупинилася на особливостях соціально-педагогічного супроводу, трьохрівневій моделі профілактичної роботи, визначенні ефективності роботи соціального педагога з цією категорією дітей.

Досвідом роботи щодо роботи з дітьми «групи ризику», співпраці фахівців психологічної служби зі службою у справах дітей поділилися: С.М. Дзекелева, соціальний педагог Глухівської загальноосвітньої школи-інтернат I-III ступенів ім. М.І. Жужоми; І.О. Ткаченко, соціальний педагог ДПТНЗ «Лебединське вище професійне училище лісового господарства»; Н.А. Радчук, соціальний педагог ДПТНЗ «Роменське вище професійне училище».

  Семінар дав змогу соціальним педагогам системи освіти області не тільки перевірити свою обізнаність щодо здійснення соціально-психологічного супроводу дітей «групи ризику», а й закріпити і випробувати на практиці отримані теоретичні знання про особливості профілактичної роботи з цією категорією дітей, ознайомитися з різними формами та методами роботи з ними, що сприятиме ефективному досягненню результатів діяльності. Кожен учасник отримав інформаційні та методичні матеріали для своєї роботи за цим напрямом.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO