СЬОГОДНІ ПРОБЛЕМА ВІЛ/СНІДУ – НЕВМІННЯ ТОЛЕРАНТНО СТАВИТИСЯ ДО ЛЮДЕЙ, ЯКІ ЖИВУТЬ З ВІЛ

головна result1 грудня – Всесвітній День порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми

За тиждень до Всесвітнього дня, з 23 по 27 листопада, в Сумському ОІППО відбулись експрес-курси підвищення кваліфікації вчителів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів для викладання факультативного курсу «Захисти себе від ВІЛ» (викладачі – В.М. Успенська, Л.А. Коростіль). Тренінгова методика проведення означених курсів, так само як і курсів з предмета «Основи здоров’я», сприяла активній взаємодії педагогів у процесі навчання. Запорукою успішної підготовки вчителів на курсах була презентація індивідуально сконструйованих уроків-тренінгів.Вихідне тестування підтвердило зростання рівня поінформованості вчителів з проблеми ВІЛ/СНІДу та технологій, доцільних для ведення профілактичної роботи з проблеми.

Навчальний курс «Захисти себе від ВІЛ» розраховано на учнівську молодь віком 15–18 років. У ньому подано відому формулу індивідуального захисту від ВІЛ: утримання, вірність, захист, стерильність.

Метою курсу є підвищення рівня індивідуальної захищеності молоді від ВІЛ-інфікування, а також формування толерантного ставлення до людей, які живуть з ВІЛ.

Головне завдання курсу полягає в тому, щоб досягти позитивних змін у знаннях, ставленнях, намірах, уміннях і навичках, які зменшують уразливість молоді в умовах епідемії ВІЛ/СНІДу.

Учителі – майбутні викладачі курсу «Захисти себе від ВІЛ» відпрацювали технології інтерактивного навчання, тренінгові активності, змоделювали варіанти вирішення проблем, пов’язаних із забезпеченням превентивної освіти учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів. Традиційно для цих курсів теоретичні питання щодо проблеми ВІЛ у світі, в Україні, в Сумській області розкривала гостя – Лариса Миколаївна Панасенко, завідуюча відділом профілактичної, організаційно-методичної роботи та епідмоніторингу Сумського обласного центру профілактики і боротьби зі СНІДом.

Учителі – слухачі курсів творчо та відповідально підійшли до індивідуальної розробки уроків-тренінгів. Практично кожен педагог використав арсенал технологій, доцільних для проведення заняття, запропонував власні методичні підходи в організації уроку.

Ольга Сірінько, вчителька факультативного курсуДержавного професійно-технічного навчального  закладу «Глинський професійний аграрний ліцей» розробку уроку побудувала на власних віршах. Розпочався її урок словами:

Червону стрічку приколіть в цей час

І тих людей прошу підтримать вас,

Яких в полон до своїх лав

Страшний, потворний СНІД узяв.

Червона стрічка майорить,

Це символ з СНІДом боротьби,

Колір біди в собі таїть,

Попереджа:«Життя – це мить!»

Сформовані на уроці ставлення та навички вчителька узагальнює віршем, який є «Клятвою» для її учнів.

Саджає всіх за спільний стіл

Факультатив наш «Захисти себе від ВІЛ».

Значну відповідальність ми несемо

І клятву боротьби зі злом даємо.

Клянемось: не забудемо ми мудрості слова

Клянемось: завжди буде розумна голова.

Здоровими і чесними ми обіцяєм бути,

А всім про згубні звички бажаємо забути.

Щоб від страшної темряви змогли урятуватись,

Ми жити, як учились, будемо намагатись.

Хай зникнуть біль і сльози,

Хай квітне увесь світ.

Хай промайне загроза –

Страшна хвороба СНІД.

Докладніше - Проблеми ВІЛ/СНІДув світі, в Україні, у Сумській області

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO