Краєзнавчий марафон: «Сумщина: загадкова та невідома» допоможе більше дізнатися про краєзнавчі скарби нашої області і згуртувати громаду

12249584 1033246953393123 2974541215694414295 n20 листопада 2015 року у Сумах презентували родинну гру «Загадкова та невідома Сумщина».

Її поява – перший етап Проекту соціальної дії «Сумщина: загадкова та невідома»: краєзнавчий марафон», який реалізується СММГО «Фундація регіональних ініціатив» в рамках програми «Active Citizens» за підтримки Британської Ради.

Родинна гра «Загадкова та невідома Сумщина» – це унікальний інформаційний краєзнавчий матеріал, який розширить можливості дітей у опануванні знань, родин – у налагодженні ефективного виховання; сумської громади –спроможності для конструктивної взаємодії.

«Краєзнавство є дійовим засобом патріотичного виховання, а ігрова діяльність – способом формування громад, можливістю створити умови для взаємодії різних груп, – розповіла керівник проекту Наталія ЛЕБЕДЬ, – символи нашого краю, як складової великої країни, ілюструватимуть принцип єдності у різноманітті, а сам формат настільної гри в добу панування цифрових технологій дасть можливість не лише відчути живі емоції спілкування, але й у доступній формі отримати чимало нової інформації та розвивати навички суспільної взаємодії.

Родинна гра "Загадкова та невідома Сумщина" створена разом з партнерами проекту "ЦРТСМ "Триторія» і КЗ Сумський ОІППО. Як розповів координатор краєзнавчо-освітніх програм ГО "ЦРТСМ "Триторія", старший викладач кафедри педагогіки та інноваційних технологій Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій П’ЯТАЧЕНКО, гра-лото допоможе більше дізнатися про видатних людей та краєзнавчі об’єкти Сумської області, розвинути мовленнєві навички, інтелект, увагу, логічне мислення, зорове сприйняття і фотографічну пам’ять.

Контексти гри:

  • дидактичний: пізнаємо, передаємо знання про "перлини Сумщини" (історичні, архітектурні, духовні, мистецькі, природні);

  • етно-ментальний: ідентифікуємо себе і родину як складову єдиної громади Сумської області й України;

  • психолого-етичний: формуємо цінностні критерії для збереження і популяризації краси культурно-мистецького надбання Сумщини, яке формувалося протягом багатьох століть;

  • комунікаційний: потреба у змістовному спілкуванню між старшим і молодшим поколінням, родичами, сусідами, земляками, які є складовою місцевої громади. В змісті гри представлені об’єкти і персоналії з усіх районів Сумської області.

Джерельну базу для створення краєзнавчої родинної гри склали історичні, архітектурні, духовні, мистецькі, природні, економічні об’єкти Сумської області, які є національним надбанням українського народу.

Сумщина пишається своїми земляками: державними діячами, військовими, митцями, вченими, науковцями, спортсменами. Вони уособлюють "перлини нашого краю", і про них ми "говоримо" зображеннями, запитаннями і коментарями в нашій грі.

Організатори переконані: проект сприятиме налагодженню взаємодії особливо у невеликих громадах, об’єднуватиме людей, що позитивно позначиться на життєдіяльності цих громад.

З наступного тижня зіграти в краєзнавчу гру можна буде на розважальних майданчиках, у мистецьких, освітніх установах Сум. Організатори запрошують дітей молодшого та середнього шкільного віку, їхніх батьків, дідусів та бабусь долучитися до краєзнавчого марафону.

Посилання на сюжет: https://www.facebook.com/orientkp?fref=ts

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO