ОСОБЛИВОСТІ ВИКЛАДАННЯ ПРЕДМЕТУ «ІНФОРМАТИКА» У ВІДПОВІДНОСТІ ДО ВИМОГ ДЕРЖАВНИХ СТАНДАРТІВ ПОЧАТКОВОЇ ТА ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

 головну resultВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2015 рік, 19 листопада 2015 року на базі Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 9 м. Суми проведено обласний семінар-практикум «Особливості викладання предмету «Інформатика» у відповідності до вимог Державних стандартів початкової та загальної середньої освіти» (організатор – методист інформатики СОІППО Іваненко Н.Е.).

Мета заходу – ознайомлення з методикою викладання предмету «Інформатика» у відповідності до вимог Державних стандартів початкової та загальної середньої освіти та ознайомлення учасників семінару можливостями використання хмарних сервісів на уроках інформатики.

У заході взяли участь педагоги з 15 районів та 5 міст Сумської області у кількості 24 особи.

Учасників обласного заходу радо зустрів директор Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 9 м. Суми Петрюченко Г.С., який яскраво презентував ввірений йому навчальний заклад, ознайомив з успіхами педагогічного колективу та учнів.

Семінар-практикум складався з двох частин: теоретичної – зорієнтованої на окреслення методичних аспектів викладання предмету «Інформатика» у відповідності до вимог Державних стандартів початкової та загальної середньої освіти у 2015-2016 навчальному році, висвітлення особливостей без бального оцінювання учнів молодшого шкільного віку, формуванню інформаційної культури молодших школярів, використанню проектної технології ВЕБ-квест у контексті особисто зорієнтованого навчання учителів інформатики та завдань Міжнародного конкурсу з інформатики та комп’ютерної вправності «Бобер – 2014» у навчальному процесі при викладанні інформатики в початкових класах.

Практичну частину склали уроки інформатики у 4 та 7 класі за темами: «Вставлення зображень у текстовий Документ», «Алгоритми з повторенням. Складання та виконання алгоритмів з повторенням у визначеному навчальному середовищі виконання алгоритмів», педагогічний практикум «Використання хмарних сервісів на уроках інформатики. Створення інтерактивних дидактичних матеріалів».

Учасникам обласного семінару практикуму був презентований спільний польсько-український проект «Шкільна академія підприємництва 3». Обласним координатором проекту Троїцькою М.Є. проведено тренінг «Розвиток ключових компетентностей підприємливості учителя як основа формування підприємницьких рис учня».

У роботі семінару були задіяні викладачі Сумського ОІППО (Лавська А.М., Павленко І.М., Шевченко Т.О., Троїцька М.Є.), учителі Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 9 м. Суми (Олійник Т.Л., Кучерова А.М.),

За результатами роботи семінару учасники отримали рекомендації методичного та практичного спрямування.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO