Нові підходи до підвищення кваліфікації кервників навчальних закладів

ікт керівники 3З 28.09 по 06.11. 2015 р. у Сумському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулися курси для керівників загальноосвітніх навчальних закладів області. Вперше підвищення кваліфікації директорів та заступників директорів з навчально – виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів Сумщини було організовано за проблемою «ІКТ – освіта для керівника» (тренери – Луценко С.М., к.держ.упр., доцент та Ніколаєнко С.П., старший викладач). Особливістю даних курсів є практична спрямованість навчання, нестандартність підходів до навчальних занять (інтерактивні форми, майстер-класи тощо) та використання соціальних мереж у процесі підвищення кваліфікації.

Керівники ознайомились з теоретичним матеріалом змістових блоків соціально – гуманітарних дисциплін, освітнього менеджменту, менеджменту інновацій; долучилися до інтерактивних вправ за напрямом упровадження інформаційно – комунікаційних технологій в діяльність менеджерів освіти; відвідали провідні в напрямі використання ІКТ навчальні заклади м. Суми.

Підвищення кваліфікації керівників ЗНЗ здійснювалось на основі поєднання різних форм і методів активного навчання, врахування індивідуальних особливостей мислення слухачів, вироблення в них креативного підходу до забезпечення управління та навчально-виховного процесу в сучасних умовах розвитку освіти, уміння творчо застосовувати набуті знання в практичній діяльності та самостійно удосконалювати свій фаховий рівень шляхом пошуку, опанування та впровадження у практику власної діяльності різноманітної інформації, педагогічного досвіду, інноваційних технологій та сучасних засобів навчання.

Використання Інтернету, сервісів Веб 2.0, системи мультимедіа надало можливість не лише забезпечити навчальний процес під час очного етапу підвищення кваліфікації, але й створило умови для повноцінного дистанційного навчання та продовження спілкування в інтерактивній групі (https://www.facebook.com/groups/1032820206770446/?ref=bookmarks.) Крім того для методичного супроводу навчання тренери відкрили свій блог Конфетті (http://konfettislad.blogspot.com/p/blog-page_3.html), а також надали слухачам комплект мультимедійних матеріалів на Google – диску за напрямом управління навчальним закладом.

Із зацікавленостю та захопленням слухачі презентували свої уміння користуватися сервісами Веб 2.0 та наробки: блоги керівника навчального закладу, власні електронні органайзери Evernote, статті на регіональному інтернет-проекті SumyWiki, сторінки в соціальних мережах.

Враження слухачів:

Наталя Харченко: новий досвід – це завжди цікаво, особливо, коли він сучасний, актуальний, інноваційний. Вдячна за нашу групу «ІКТ в діяльності керівників навчальних закладів». Ніоколи не думала, що соціальні мережі – це платформа для навчання й управління. Школа №27 та гімназія «Просперітас»- це взагалі мрія кожного директора. Дякую за продуктивне навчання та запрошую всіх керівників саме на проблемні курси.

Віта Іванова (староста групи): на курсах підвищення кваліфікації я не вперше. Але саме така форма взаємодії викладачів та слухачів спрацювала на всі 100%. Організація курсів відмінна, за що ми всі вдячні адміністрації СОІППО. Нарешті інститут іде не просто в ногу зчасом, а навіть випереджує його. Без перевантаження з задоволенням, з внутрішньою мотивацією ми змогли здолати всі проблеми роботи з ІКТ, отримали практичні навички і знайшли нових друзів.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO