«Питання підготовки, перепідготовки та вдосконалення викладачів предметів духовно-морального спрямування»

головна result16 жовтня в Українському католицькому університеті відбувся круглий стіл на тему: «Питання підготовки, перепідготовки та вдосконалення викладачів предметів духовно-морального спрямування», організований Катехитично-педагогічним інститутом УКУ спільно з представниками Громадської ради з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями при МОН України.

Участь у круглому столі від Сумського ОІППО взяла Пінчук Діана Миколаївна, старший викладач кафедри з доповіддю «Особливості викладання курсів духовно-морального спрямування в Сумській області. Окрім того представники Університету менеджменту освіти НАПН України, Національного університету «Острозька академія», Державного Мелітопольського педагогічного університету, НПУ ім. М.П. Драгоманова, Київської православної богословської академії, Івано-Франківського ОІППО Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області, колегіуму-інтернату «Знамення»,  науково-методичного центру Деснянського району м. Києва, ВБФ «Східноєвропейська гуманітарна місія» та УКУ.

У вітальному слові о. Орест Демко, віце-ректор Львівської Духовної Семінарії Святого Духа, зазначив, що ціль зустрічі – висока, вона є кульмінаційною для різних інституцій держави. «Це підвалина на якій можливий діалог різних інституцій у нашій державі. На моє переконання, найперше, важливо тут розглянути досвід Церкви. Коли говоримо про формування світогляду з високими ідеалами та принципами, то потрібно починати із перших років життя особи. Тому спільним завданням, як держави, так і кожної церковної інституції, є  духовно-моральне виховання», – додав він.

Цю думку продовжив п. Юрій Підлісний, викладач УКУ, заступник Голови Львівської облдержадміністрації з гуманітарних питань. Він зауважив те, що така зустріч відбувається на фоні новітніх викликів, які постали не лише в Україні, а й у світі. «Мова йде про нові переслідування християн. Гостро це відчутно на Близькому Сході. В Україні також готується підґрунтя до іншої форми переслідування християн», – повідомив він.

«Поміркуймо про те, яким чином допомогти суспільству мати добрих високодуховних культурних громадян. Не йдеться про шкільні предмети, які  повинні воцерковлювати чи орелігійнювати людину. Однак спадок християнської культури людина повинна знати і шанувати та робити свій вибір. З боку державної влади, потрібно допомогти впровадити відповідні предмети, підготувати підручники та посібники, вишколювати учителів», – сказав п. Юрій.

За результатами зустрічі буде напрацьовано документ із рекомендаціями щодо освітньої підготовки учителів християнської етики, а також викладання предметів духовно-морального спрямування, який представлять Міністерству освіти України.

http://ucu.edu.ua/news/28793/

http://ucu.edu.ua/photogallery/28780/

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO