Психологічна служба у сучасному контексті розбудови освітянської галузі

Logo psihЗа результатами дослідження Світового банку, що проведене в 35 країнах світу, успішний розвиток загальної та професійної освіти тісно пов’язаний зі створенням національної системи психологічного забезпечення освіти. В області, як і в Україні, така система була створена понад 20 років тому.

На сьогодні психологічна служба системи освіти Сумського регіону – цілісна, самодостатня регіональна соціально-педагогічна структура системи освіти, що спрямована на збереження психічного і психологічного здоров’я всіх учасників навчально-виховного процесу.

Але, як і будь-яка система, психологічна служба час від часу потребує конструктивних змін. Одним із основних механізмів реалізації цілей та завдань щодо удосконалення діяльності психологічної служби є Програма розвитку психологічної служби системи освіти Сумської області на період до 2017 року. Протягом 2014-2015 навчального року діяльність психологічної служби була спрямована на подальшу реалізацію комплексу практичних заходів Програми, а саме: приведення відповідно до нормативів чисельності та введення до штату дошкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних, позашкільних та інших типів навчальних закладів ставок практичних психологів та соціальних педагогів; поліпшення якісного складу працівників служби; удосконалення психологічного забезпечення навчально-виховного процесу; поліпшення матеріально-технічного та методичного забезпечення діяльності працівників служби.

Детально ознайомитися з реалізацією цих завдань можна на сторінці «Психологічна служба системи освіти» (розділ «Аналітичні звіти»).

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO