Обласний історико-правовий семінар «Патріотичне виховання учнівської молоді на уроках суспільних дисциплін в умовах сучасного навчального закладу»

на головну resultСучасна школа – це серце та розум суспільства, центр виховання людини майбутнього. Школа – унікальне творіння людства, простір буття дитини, в якому вона повинна мати можливість повноцінно жити. Багато завдань стоїть перед сучасною школою – навчання та виховання підростаючого покоління, виховання творчої особистості в умовах розвитку української державності, громадянина – патріота України; виховання у школярів загальнолюдських моральних цінностей, правової культури.

Відповідно до плану роботи Сумського ОІППО на 2015 рік, 15 квітня 2015 року на базі Державного ліцею-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г. Харитоненко відбувся обласний історико-правовий семінар для вчителів області на тему «Патріотичне виховання учнівської молоді на уроках суспільних дисциплін в умовах сучасного навчального закладу».

На заході були присутні представники Білопільського, Буринського, Великописарівського, Глухівського, Краснопільського, Кролевецького, Лебединського, Липоводолинського, Недригайлівського, Охтирського, Тростянецького, Сумського, Роменського  районів, міста Суми, обласної гімназії – інтернат для талановитих та творчо обдарованих дітей.

Визнаючи високу вагу та значущість виховання патріотизму у підростаючого покоління, методист історії та основ правознавства Сумського ОІППО Третьякова О.В. надала вчителям області методичні рекомендації щодо організації навчально-виховної діяльності школярів у загальноосвітніх навчальних закладах та зазначила, що в основу патріотичного виховання мають бути покладені історичні й культурні цінності, традиції та звичаї народу, значення яких зростає в умовах європейської інтеграції України.

На семінарі з вітальним словом виступив начальник державного ліцею-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г. Харитоненко, генерал-майор Свідлов Юрій Іванович, який зазначив, що патріотизм – це любов і відданість Батьківщині, прагнення своїми діями служити її інтересам. Історичне джерело патріотизму –формування зв’язків з рідним краєм, рідною мовою, народними традиціями, звичаями та культурою.

Давидова Ю.І., методист з виховної роботи Сумського ОІППО акцентувала увагу вчителів-предметників на ролі учнівського самоврядування в становленні громадянина - патріота.

Заступники начальника з навчальної роботи – підполковник Сидоренко А.В. та з навчально-виховної роботи – підполковник Самойленко В.І. ознайомили вчителів області з навчальним закладом та його кадетським життям. У рамках семінару відвідано урок «Роль Запорізької Січі в історії українського народу» учителя історії Бикова В.І.

По завершенню заходу вчителі отримали буклети та паперовий варіант методичних рекомендацій.

DSC07099 result DSC07106 result

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO