Он-лайн нарада «Упровадження та розвиток ІКТ у регіонах»

фотоЗ 23 лютого по 13 березня 2015 року Департамент загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти та науки України, спільно з Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти, проводив нараду в он-лайн режимі з питань упровадження та розвитку ІКТ у регіонах, змісту і перспектив безперервності та наступності у навчанні інформатики.

 

У ході роботи були досліджені питання:

  • реальний стан інформаційно-комунікаційної компетентності вчителів;
  • проблеми впровадження та розвитку ІКТ у регіоні;
  • мотиваційні методи підвищення інформаційно-комунікаційної компетентності вчителів;
  • «цифровий розрив» у окремо взятому навчальному закладі та конкретні кроки його подолання.

Під час наради учасники були ознайомлені з досвідом роботи різних регіонів України, варіативними курсами з ІКТ, що сприяють підвищенню інформаційної культури, як школярів так і учнів, з новими інформаційними ресурсами.

Від Сумської області конкретні кроки подолання «цифрового розриву» у вигляді відео-доповіді представили такі навчальні заклади: Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 27, Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4, приватний загальноосвітній навчальний заклад Сумська приватна гімназія «Просперітас».

13 березня у режимі телеконференції відбулося обговорення поданих матеріалів.

Перед слухачами виступили: Гущина Н.І.,начальник відділу інноваційних і інформаційних технологій відділення стратегії розвитку освіти Інституту інноваційних технологій та змісту освіти МОН України; Сюрін О.М., заступник директора Харківської гімназії №14; Ребрина В.А., завідувач відділу ІКТ Хмельницького ОІППО; Вєтров І.В., проректор Рівненського ОІППО; Басараба Н.А., завідувач кабінетом інформатики, ІКТ та ДН Рівненського ОІППО.

Від Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти в режимі он-лайн працювали завідувач кафедри інформаційно-комунікаційних технологій Петрова Лариса Григорівна та методист інформатики Ященко Валентина Вікторівна.

Запис телеконференції доступний до перегляду за посиланнями:

http://aconnect.hoippo.km.ua:8080/p9l95fij3pi/?launcher=false&fcsContent=true&pbMode=normal

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO