Сприятливий соціально-психологічний клімат навчального закладу

20150225 125009 resultПершочерговим завданням сучасної професійної освіти є виховання конкурентоспроможних спеціалістів, свідомих громадян, які повинні стати носіями національної та людської гідності, патріотизму, порядності, творцями матеріальних та духовних цінностей. Це можливо лише за умови наявності в навчальному закладі сприятливого соціально-психологічного клімату. Діяльність щодо його формування та вдосконалення є пріоритетним завданням розгортання потенціалу як окремої особистості, так суспільства в цілому. Як створити в навчальному закладі комфортні умови праці та навчання, сприяти формуванню довіри, взаємної підтримки, щирості та поваги між учасниками навчально-виховного процесу? Ці та інші питання стали предметом обговорення наобласному методичному об’єднанні соціальних педагогів професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації «Формування сприятливого психологічного клімату в учнівських та педагогічних колективах», що відбулося 25 лютого 2015 року на базі ДНЗ «Сумське міжрегіональне ВПУ».

Засідання методичного об’єднання проходило у форматі тренінгу. Комфортні умови, безоціночне спілкування сприяли активному обміну досвідом щодо шляхів створення позитивного соціально-психологічного клімату навчального закладу, зниження ступеню впливу негативних факторів сучасності на психічне здоров’я учасників навчально-виховного процесу та оптимізації їх взаємодії.

Учасники тренінгу усвідомили власні життєві цінності та пріоритети професійної діяльності, актуалізували особистісні якості, професійні уміння та навички як ресурси створення сприятливого психологічного клімату навчального закладу. Аналіз ситуацій, рольове програвання, практичні завдання, обговорення у великому колі сприяли формуванню навичок роботи в команді, ефективного спілкування, конструктивного розв’язання конфліктних ситуацій, розвитку професійної рефлексії спеціалістів.

Під час заключного обговорення учасники методичного об’єднання відмітили високий рівень проведення тренінгу, підвищення рівня професійного усвідомлення щодо організації подальшої роботи в напрямку формування сприятливого соціально-психологічного клімату в учнівських та педагогічних колективах.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO