УВАГА! Дистанційний проект з психології «Мій світ психології»

головнаСучасне суспільство висуває нові вимоги до школи, пов’язані з необхідністю підготовки майбутніх випускників до життя у світі, що швидко змінюється. Така підготовка не може обмежуватися лише засвоєнням дитиною певної суми знань із різних галузей, а має передбачати роботу, спрямовану на розвиток адаптаційних можливостей особистості, формування у неї системи знань про себе як про людину, розуміння себе та інших, формування навичок ефективного спілкування, взаємодії з іншими людьми, здійснення з ними спільної діяльності. У переліку навчальних предметів на сьогодні, на жаль, відсутній предмет, що навчав би цьому дітей та підлітків.

Зважаючи на це, в області запроваджується дистанційний проект для учнів 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів «Мій світ психології».

Мета проектусприяння підвищенню психологічної культури учнів як необхідної складової загальнолюдської культури особистості.

Основними завданнями проекту є:

  • розвиток в учнів здатності до рефлексії та уміння критично ставитися до себе, здатності розуміти основні питання пізнання, моралі та естетики;
  • створення необхідних умов для підтримки обдарованих дітей, формування безпосередніх контактів між учнями, які мають інтерес до вивчення психології;
  • популяризація знань про психологію серед молоді;
  • професійна орієнтація молоді на стадіях формування особистості.

Термін реалізації проекту:лютий – квітень 2015 року.

Етапи проекту:

І етап – 23 лютого – 10 березня 2015 року.

ІІ етап – 15 березня – 31 березня 2015 року.

ІІІ етап – 1 квітня – 15 квітня 2015 року.

На кожному з етапів старшокласникам пропонується певна тема:

  • тема І етапу– «Я – це Я». Мета: роздуми про себе, свій світогляд, життєві установки тощо.
  • тема ІІ етапу «Ліцензія на навчання». Мета: експериментування зі своєю поведінкою, розширення кордонів звичної манери себе вести.
  • тема ІІІ етапу «Рефлексія». Мета: усвідомлення зробленого, виокремлення проблем та знаходження шляхів їх вирішення.

Завдання кожного етапу є відкритими. Їх виконання орієнтує учасників на власні версії, судження, дослідження, створення нового результату.

Умови проведення:

  • бажаючі взяти участь мають надіслати » до 23.02.2015на електронну адресу навчально-методичного центру психологічної служби (sumy18@ukr.net) з заявку поміткою «проект», в якій зазначити прізвище, ім’я, по батькові, навчальний заклад, клас, власну електронну адресу;
  • кожен із учасників надсилає свій варіант відповіді на завдання туру на електронну адресу центру. З початком кожного туру учасник отримує завдання на власну електронну поштову скриньку;
  • аналіз робіт є індивідуальним для кожного із учасників за такими критеріями: оригінальність, творча продуктивність, світоглядна глибина, об’єм та лаконічність.

Підведення підсумків проекту відбудеться на ІV Психологічному Форумі (квітень 2015 року). Підсумки підводяться за індивідуальними результатами по кожному із турів. Відповіді учасників, які отримали найвищі бали, будуть надруковані із зазначенням імені учасника.

Очікувані результати проекту:

  • підвищення мотивації учасників навчально-виховного процесу до саморозвитку та самоосвіти;
  • підвищення рівня психологічної культури учнів, гуманізація освітнього середовища закладу.

P2050317 result

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO