Семінар «Патріотизм як цінність і консолідуюча основа нації»

Я з УкраїниПіднесення патріотизму та розвиток волонтерського руху, самовіддачі громадян можна назвати вагомими здобутками суспільно-політичного життя України за минулий рік. Виховання у молодого покоління почуття патріотизму, відданості справі зміцнення державності, активної громадянської позиції нині визнані соціальним замовленням загальнодержавного масштабу. Саме цим актуальним питанням був присвячений семінар «Патріотизм як цінність і консолідуюча основа нації», який відбувся 28 січня 2015 року в НАПН України. Участь у роботі семінару взяла перший проректор з науково-педагогічної роботи, к. психол. н., доцент Панченко Світлана Миколаївна.

http://tsn.ua/video/video-novini/naukovci-institutu-problem-vihovannya-prezentuvali-programu-patriotizmu-dlya-shkolyariv.html?type=1551

Організатор заходу – Інститут проблем виховання НАПН України, науковці якого презентували на семінарі програму патріотичного виховання школярів.

Учасники заходу: представники НАПН України, Міністерства освіти і науки України, представники обласних інститутів післядипломної освіти, директори ЗНЗ, фахівці регіональних центрів туризму і краєзнавства учнівської молоді, які відповідають за патріотичне виховання, представники громадських об’єднань.

Виступаючі на семінарі визнавали, що домінантою національно-патріотичноговихованнямолоді є формування в особистості ціннісного ставлення до навколишньої дійсності та самої себе, активної за формою та моральної за змістом життєвої позиції.

Зазначалось, що в основу системи національно-патріотичноговиховання покладено ідею розвитку української державності як консолідуючий чинник розвитку суспільства й нації в цілому. Обговорювались форми й методи виховання, які повинні базуватися на українських народних традиціях, кращих надбаннях національної та світової педагогіки й психології. Зростає увага до виховання засобами музеїв, театральної педагогіки, дитячого та юнацького спорту.

Науковцями та практиками продовжується пошук сприятливих умов для розвитку національно-патріотичноговиховання як пріоритетної сфери соціального життя країни, підвищення його статусу та розвитку потенціалу, досягнення якісно нових результатів у духовно-моральному, патріотичному, трудовому, художньо-естетичному, екологічному вихованні

Викладачі та методисти КЗ Сумський ОІППО, адекватно реагуючи на сформоване соціальне замовлення, долучившись до виконання загальнодержавної програми, створюють лабораторію національно-патріотичноговиховання, розробили план заходів та знаходяться в пошуку ефективних виховних систем і технологій патріотичного виховання підростаючого покоління.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO