Ректор

P1015407 newНІКІТІН ЮРІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Ректор Сумського ОІППО, доктор історичних наук, професор. Відмінник освіти України.

Працює на посаді з травня 2015 року.

За фахом – учитель історії, та суспільствознавства, методист з виховної роботи. Має 35 років науково-педагогічного стажу. Розпочинав педагогічну стежину із вчителювання у школах м. Суми; працював лаборантом та асистентом кафедри історії СРСР та УРСР Сумського державного педагогічного інституту ім. А.С. Макаренка, старшим викладачем та доцентом кафедри історії України цього ж вишу. З 2005 року – доцент кафедри гуманітарних дисциплін, а з 2009 – відповідальний за наукову роботу в Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ.

Друковані праці та авторські напрацювання

Понад 100 наукових та методичних робіт, з яких 9 навчально-методичних видань, схвалених Міністерством освіти та науки України. Є автором монографії «Пореформені міста Полтавської, Харківської та Чернігівської губерній у другій половині ХІХ ст.: історичний аспект самоврядування». Співавтор колективних монографій: «Російська імперія ХІХ – на початку ХХ ст. Влада і суспільство: механізми взаємодії», «Архіви Сумщини в політичному та культурному житті українського суспільства кінця 30-х – початку 60-х рр. ХХ ст..», «Архітектурна та культурна спадщина історичних міст країн Центрально-Східної Європи» (Умань–Познань–Ченстохова, 2016).

Коло професійних та наукових інтересів

Робота за сумісництвом (2003-2004 рр.) заступником директора в державному підприємстві «Науково-дослідний центр «Охоронна археологічна служба України» Інституту археології НАН України». Керівництво науковою роботою студентів, виконання обов’язків наукового керівника здобувачів ступеня кандидата наук, постійне членство в складі журі фінальних етапів Всеукраїнських студентських та шкільних олімпіад і турнірів з історії.

Нагороди

2006 р. – нагороджений знаком «Відмінник освіти України»

2020 р. – нагороджений Почесною відзнакою «За Заслуги Перед Сумщиною» ІІІ ступеня

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO