Готуємося до нового навчального року відповідально

IMG 20170905 103820 res

5 вересня 2017 року відбулася нарада спеціалістів психологічної служби з теми «Про пріоритетні напрямки діяльності психологічної служби системи освіти у 2017-2018 навчальному році». У роботі наради взяли участь практичні психологи та соціальні педагоги професійно-технічних, вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації м. Суми, ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені І.Г.Харитоненка», обласної гімназії-інтернату для талановитих та творчо обдарованих дітей, Сумського дитячого  будинку імені С.П.Супруна та обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

Завідувач навчально-методичного центру психологічної служби Марухина І.В. зупинилася на пріоритетних напрямах психологічного забезпечення освіти як системи заходів, спрямованих на вирішення актуальних завдань освіти у 2017-2018 навчальному році.

Значну увагу учасники засідання приділили обговоренню наказу Міністерства освіти і науки України від 08.08.2017 № 1127 «Про затвердження Плану заходів щодо розвитку психологічної служби системи освіти України на період до 2020 року». План заходів орієнтований на посилення ролі і значимості психологічної складової освітнього процесу, підвищення ефективності діяльності практичних психологів та соціальних педагогів і передбачає реалізацію комплексу практичних заходів за 6 напрямами:

  1. Розвиток мережі психологічної служби системи освіти України.

  2. Удосконалення організаційного рівня функціонування психологічної служби системи освіти України.

  3. Покращення науково-методичного забезпечення діяльності психологічної служби системи освіти України.

  4. Підвищення якості роботи працівників психологічної служби системи освіти України.

  5. Підвищення психологічної компетентності керівників навчальних закладів і установ освіти.

  6. Проведення заходів щодо розвитку психологічної служби системи освіти України.

Говорячи про роботу спеціалістів служби щодо профілактики різних форм насильства серед учнів, суїцидальної поведінки, агресивності та жорстокості, психологічної безпеки дітей в Інтернет-просторі, учасники ознайомилися з алгоритмом роботи в ситуації булінгу в навчальному закладі. Це питання для присутніх було висвітлено методистом навчально-методичного центру психологічної служби Растроста А.Б.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO