Курси в СОІППО – це цікаво та захоплююче!

4 resultКурси підвищення кваліфікації – це обов’язкова процедура для освітян, адже без них не можна педагогу атестуватись. А цього разу все відбулось майже навпаки. Більшість із нас на ці курси попали «випадково»: відділи освіти направили на курси не за нашим вибором, а з необхідності. Запрошую познайомитися з нашою креативною групою тут https://docs.google.com/presentation/d/1AJLxWT9K4Cw96lVWfAn6Z7oiQ-d8XaH_CS1wdY7sJzs/edit?usp=sharing

Але, приїхавши в інститут у жовтні 2015 року, ми були вражені новітніми підходами до підвищення кваліфікації. Адже з самого першого заняття вся спрямованість курсів була орієнтована на наші запити та потреби. По-перше, сама назва курсів підвищення кваліфікації директорів, заступників директорів ЗНЗ з проблеми «ІКТ – освіта для керівника» розкриває їх сутність. По-друге, структура курсів дозволила працювати в інтерактивному режимі як на практичних, так і на лекційних заняттях, з урахуванням індивідуальних можливостей кожного слухача. Викладачі – професіонали (Цебро Я.І.- к.е.н., доцент, доцент кафедри державного управління та педагогічного менеджменту, Михайлик І.М. – старший викладач кафедри державного управління та педагогічного менеджменту, Куртась С. А. – к.пед.н., викладач кафедри державного управління та педагогічного менеджменту) ознайомили з основними тенденціями розвитку освіти ХХІ ст., особливостями управління якістю освітою та фінансового забезпечення навчальних закладів. На цих заняттях було не лише цікаво слухати лекції, але й була можливість вступити в дискусію з викладачами та колегами. Найголовніша складова курсів – це інтерактивні заняття з проблематики використання інформаційно – комунікаційних технологій в управлінській діяльності (викладачі – тренери: Луценко С.М. к.держ.упр., доцент, завідувач державного управління та педагогічного менеджменту, Ніколаєнко С.П. – старший викладач кафедри соціально – гуманітарних дисциплін). Із зацікавленістю наша група знайомилась з можливостями Інтернету, сервісів Веб 2.0, системи мультимедіа, що можна використовувати не лише у навчально – виховному процесі, а й в управлінській діяльності. Нашими викладачами були створені умови для повноцінного дистанційного навчання та продовження спілкування в інтерактивній групі «ІКТ для керівників навчального закладу» (https://www.facebook.com/groups/1032820206770446/?ref=bookmarks). Крім того для методичного супроводу навчання тренери відкрили свій блог Конфетті (навчання - 2) (http://konfettislad.blogspot.com/p/blog-page_3.html), а також надали намкомплект мультимедійних матеріалів наGoogle– диску за напрямом управління навчальним закладом.

Дуже добре, що підвищення кваліфікації керівників ЗНЗ здійснювалось на основі поєднання різних форм і методів активного навчання, врахування індивідуальних особливостей мислення слухачів, вироблення креативного підходу до забезпечення управління та навчально-виховного процесу в сучасних умовах розвитку освіти, уміння творчо застосовувати набуті знання в практичній діяльності та самостійно удосконалювати свій фаховий рівень шляхом пошуку, опанування та впровадження у практику власної діяльності різноманітної інформації, педагогічного досвіду, інноваційних технологій та сучасних засобів навчання.

Під час управлінської практики ми відвідали Сумський державний університет – флагмана медіаосвіти Сумщини та Сумську загальноосвітню школу № 27 – переможця ІТ – проекту «Відкритий світ», де ми не лише ознайомились з їх можливостями, зустрілись з цікавими людьми, але й встановили контакти для подальшої співпраці з цими закладами: http://humf.sumdu.edu.ua/uk/component/content/article/16-2010-12-01-09-16-00/1313-kafedra-zhurnalstiki-ta-flolog-ochlnikam-shkl.html.

Із захопленням ми презентували свої уміння користуватися сервісами Веб 2.0 та наробки: блоги керівника навчального закладу, власні електронні органайзериEvernote, сторінки в соціальних мережах.

25 грудня 2015 року наші курси закінчились, але запал енергії, отриманий під час курсів підвищення кваліфікації, допоможе нам продовжити почату справу. Щиро дякуємо адміністрації Сумського ОІППО (декан факультету підвищення кваліфікації та перепідготовки – Захарова І.О., к. пед..н., доцент) за відмінну організацію курсів підвищення кваліфікації для керівників. Запрошуємо своїх колег пройти підвищення кваліфікації саме на проблемних курсах, адже вся система навчання на них спрямована на вирішення потреб сучасного керівника навчального закладу.

Вітаємо колектив Сумського ОІППО та всю освітянську спільноту Сумщини з Новорічними святами! Бажаємо всім миру, натхнення та успіхів в усіх починаннях.

Група директорів ЗНЗ та заступників директорів ЗНЗ, що навчались за проблемою «ІКТ – освіта для керівника».

Староста – Чухаль О.О.,директор Бацманівського навчально-виховного комплексу: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад Роменської районної ради Сумської області

IMG 1587 result

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO