ОРГАНІЗАЦІЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ КЗ СОІППО ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ ТЕХНОЛОГІЙ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ - ВИМОГА ЧАСУ

golovnaУ зв'язку із продовженням терміну дії карантину на усій території України до 24.04.2020 року науково-педагогічні працівники КЗ СОІППО забезпечують виконання освітніх програм підготовки студентів за трьома спеціальностями та програм  курсів  підвищення кваліфікації педагогічних працівників, що були заплановані протягом березня - квітня 2020 року, виключно шляхом організації освітнього процесу із використанням технологій дистанційного навчання з використанням системи MOODLE та MICROSOFT TEAMS, що не передбачає відвідування інституту викладачами, студентами та слухачами.

Таке рішення прийнято на виконання:

  • Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 р. №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»щодо запровадження карантину для всіх типів закладів освіти з 12.03.2020 р. по 03.04.2020 р.

- Постанови Кабінету Міністрів України від 15.03.2020 р. №215 «Про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211»

- Постанови Кабінету Міністрів України від 25.03.2020 року №239 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України»

- наказу Міністерства освіти і науки України від 16.03.2020 №406  «Про організаційні заходи для запобігання поширенню коронавірусу COVID-19», листа Міністерства освіти і науки України від 11.03.2020 № 1/9-154

-  наказу Міністерства освіти і науки України  від 25.04.2013  №466 про затвердження Положення про дистанційне навчання

- листа Міністерства освіти і науки України 1/9-154 від 11.03.2020 року

- листа Міністерства освіти і науки України №1/9-173 від 23.03.2020 року «Щодо організації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти під час карантину»

- листа Міністерства освіти і науки України №1/9-176 від 25.03.20 року «Щодо особливостей організації освітнього процесу під час карантину»

- листа Міністерства освіти і науки України №1/9-178 від 27.03.20 року «Щодо завершення 2019/20 навчального року»

  • наказу КЗ СОІППО від 12.04.2020 № 43-ОД «Про запровадження карантину»
  • наказу КЗ СОІППО від 18.04.2020 № 46-ОД «Про особливості провадження освітнього процесу протягом карантину»

В інституті розроблені та здійснені заходи щодо виконання науково-педагогічними працівниками протягом березня 2020року методичної, організаційно-педагогічної роботи, зокрема підвищення їх кваліфікації, самоосвіти з питання використання технологій дистанційного навчання в освітньому процесі підготовки магістрів та  підвищення кваліфікації педагогічних працівників Сумської області.

Зміни до  графіку курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників на квітень місяць 2020 року доведені до керівників місцевих органів управління освітою та керівників закладів освіти, здійснені необхідні організаційні заходи щодо онлайн-реєстрації слухачів на квітневі курси.

З початку карантину організоване навчання науково-педагогічних працівників інституту з питань організації освітнього процесу із використанням технологій дистанційного навчання.

Планується протягом квітня 2020 року забезпечувати   якісну організацію освітнього процесу науково-педагогічними працівниками інституту з виконання освітніх програм, у тому числі програм курсів підвищення кваліфікації керівних і педагогічних кадрів, навчально-допоміжного персоналу в галузі освіти за дистанційною формою навчання з використанням системи MOODLE та MICROSOFT TEAMS.

Запровадження гнучкого (дистанційного) режиму роботи працівників навчального відділу та кафедр інституту не передбачає відвідування ними інституту, але передбачає дотримання працівниками під час режиму дистанційної роботи на дому зобов’язань:

- виконувати обов’язки, передбачені трудовим договором;

- відповідати на дзвінки керівника;

- здійснювати навчання з оволодінням інструментом MICROSOFT TEAMS, підвищувати власну кваліфікацію з питань організації освітнього процесу із використанням технологій дистанційного навчання;

- два рази на день перевіряти електронну пошту та оперативно відповідати на листи;

- організувати та проводити освітній процес за допомогою дистанційних технологій;

- складати або корегувати освітні програми та навчальні плани;

- готувати навчально-методичне забезпечення, матеріали (презентації, стенди, плакати), писати конспекти лекцій;

- керувати дистанційним навчанням з підготовки курсових, магістерських робіт студентів і екзаменаційних письмових робіт слухачів.

У прийняті рішень щодо ущільнення графіку освітнього процесу та необхідності продовження освітньої діяльності влітку на разі немає необхідності

Сподіваємось, що організація освітнього процесу у КЗ СОІППО із використанням технологій дистанційного навчання під час карантину дозволять своєчасно завершити навчальний рік для переважної більшості учасників освітнього процесу інституту.

Випуски здобувачів вищої освіти будуть проведені своєчасно. 

Проректор Світлана ПАНЧЕНКО

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO