Фінал Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка на Сумщині

головнуЯкий він – сучасний Тарас Шевченко? Чим уже два століття поспіль надихає українців? Чому його слова й донині звучать актуально? Такими думками рано чи пізно, мабуть, переймався кожен свідомий українець.

8 лютого 2020 року в Сумській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 9 м. Суми зібралися справжні поціновувачі слів Кобзаря – ті, хто зміг найбільше доторкнутися серцем і душею до його творів. Тут відбулося справжнє свято вшанування творчості людини, з іменем якої на планеті ідентифікується Україна та українці – фінальний етап Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Уже сам початок заходу був цікавий та нестандартний, адже зі сцени звучав реп із віршів Тараса Григоровича. Далі були вітання від Ганни Новосад, міністра освіти і науки України (онлайн), талановитих учнів та вчителів, гостей свята. Головним дійством заходу було  відкриття завдань ІV етапу конкурсу, адже заради цього й зібрала всіх ця гостинна зала. Цей лист привезла зі столиці України науковий співробітник Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України Галина Коломоєць. З її уст звучали вітання учасникам та побажання стати переможцями ІV етапу.

Також відбулася церемонія нагородження, до якої долучилися: директор Департаменту освіти і науки Сумської державної адміністрації Вікторія Гробова, ректор Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій Нікітін, голова Сумської організації Національної спілки письменників України Олександр Вертіль.

Усі гості говорили про те, що геній Шевченко, увібравши в себе душу народу, підніс його духовну красу та велич до найвищих вершин, чим збагатив увесь світ. Учасникам фінального етапу вручено дипломи, цінні подарунки, а наставникам, які виплекали юні таланти, – грамоти Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та книги.

Усі привітання й побажання спонукали учнівську молодь до власної творчості, до звеличення України та українського народу, що так важливо в наш буремний час.

Фінальні настанови учасникам перед конкурсом надала методист з української мови та літератури СОІППО Любов Шерстюк.

Конкурсні завдання виконували 39 переможців обласного етапу: 21 учень 5-11 класів закладів загальної середньої освіти, 3 учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти та 15 студентів, курсантів  закладів вищої та фахової передвищої освіти.

Для вчителів області було проведено засідання мистецької студії за участю члена Національної спілки письменників Анни Коршунової.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO