Підвищення ефективності уроків історії засобами інформаційно-комунікаційних технологій

головнуВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2019 рік, 11.12.2019 на базі Попівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради відбулось засідання обласної школи передового педагогічного досвіду роботи Нідзельської С.М. з теми «Підвищення ефективності уроків історії засобами інформаційно-комунікаційних технологій», модератором якої виступила Третьякова О.В., методист з історії та правознавства навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО.

У заході взяли участь учителі Буринського, Конотопського, Краснопільського, Сумського, Шосткинського районів, м.Ромни, Бездрицької, Бочечківської, Буринської, Дубов’язівської, Краснопільської, Кролевецької, Недригайлівської об’єднаних територіальних громад(у загальній кількості – 14 осіб).

Третьякова О.В., методист з історії та правознавства навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО звернула увагу присутніх на те, що інформаційно-комунікаційні технології є одними з найважливіших інструментів 21 століття.

Під час роботи обласної школи передового педагогічного досвіду було проаналізовано можливості цифрових технологій для навчання та розвитку ключових умінь, еволюцію цифрових технологій, розглянуто сфери використання цифрових технологій та поняття цифрової грамотності, умови, необхідні для ефективного впровадження ІКТ в освітній процес. Учасники мали можливість спланувати та проаналізувати урок з використанням інформаційно-комунікаційних технологій.

У ході проведення заходу учасники ознайомилися з досвідом педагогічної діяльності учителя історії Попівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Конотопської районної ради Нідзельської С.М., яка презентувала присутнім власну систему роботи з використання інформаційно-комунікаційних технологій на уроках історії. Нідзельська С.М. наголосила, що для вдосконалення освітнього процесу та ефективності уроків історії необхідно використовувати сучасні інтернет-ресурси.

Учасники обласної школи передового педагогічного досвіду обмінялися думками, висловили власні точки зору щодо доцільності використання інформаційно-комунікаційних технологій на уроках історії та суспільних дисциплін.

За результатами роботи обласної школи передового педагогічного досвіду учасники отримали методичні рекомендації.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO