Всеукраїнська конференція «Безпечна і дружня до дитини школа»

golovnaПредставників областей України – від департаментів освіти і науки та обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти – 8-10 жовтня 2019 року у місті Києві зібрала Всеукраїнська конференція «Безпечна і дружня до дитини школа». Від Сумської області учасницею була Валентина Успенська, доцент кафедри теорії і методики змісту освіти СОІППО, кандидат педагогічних наук.

Діяльність конференції була спрямована на розкриття результатів моделювання концепції «Безпечна і дружня до дитини школа» у пілотних навчальних закладах Донецької і Луганської областей, визначення напрямів і пріоритетних заходів щодо поширення набутого успішного досвіду на інші освітні заклади України в контексті завдань реформи Нової української школи.

Учасниками конференції були представники Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Міністерства освіти і науки України, відповідних міністерств та відомств, керівники і медіатори пілотних закладів освіти та відповідних територіальних громад Донецької та Луганської областей, учнівська і студентська молодь, вітчизняні та міжнародні організації (ГО «Здоров’я через освіту», «Ла-Страда – Україна»), представники ЮНІСЕФ в Республіці Хорватія.

У рамках Конференції відбувся міжсекторальний круглий стіл щодо попередження та реагування на випадки насильства і булінгу у закладах освіти і тренінг «Створення безпечного та сприятливого середовища в школах».

Концептуальними засадами «Безпечної і дружньої до дитини школи» є забезпечення на рівні закладу освіти інтеграцію ключових компонентів НУШ. А саме: компетентнісне навчання учнів, підготовка вчителів, сприятливе освітнє середовище; можливість всім зацікавленим сторонам «виміряти» рівень безпеки, психосоціального комфорту, ефективності навчання і самоврядування закладу за сукупністю релевантних показників; формування комплексного плану удосконалення закладу освіти на основі системного аналізу сильних і слабких сторін школи; просту схему, інструменти та ресурси для організації процесу удосконалення закладу освіти.

Можливості залучення закладів дошкільної та загальної середньої освіти до діяльності за концепцією «Безпечна і дружня до дитини школа» будуть розглянуті на Обласній нараді Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації у листопаді 2019 року.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO