З ТУРБОТОЮ ПРО МАЙБУТНЄ: ФАХІВЦІ ПСИХОЛОГІЧНОЇ СЛУЖБИ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ СУМЩИНИ ОСВОЮВАЛИ НОВІ ПРОГРАМИ ЗБЕРЕЖЕННЯ РЕПРОДУКТИВНОГО ЗДОРОВ’Я

 resultВ умовах демографічної кризи, непростої соціально-економічної ситуації та збройного конфлікту на сході України зростає цінність кожного народження, а збереження репродуктивного здоров’я потенційних матерів та батьків стає національним пріоритетом для відтворення людського потенціалу. Знайомству із сучасними програмами збереження репродуктивного здоров’я молоді було присвячено тренінг-курс за програмою Міністерства освіти і науки України та Фонду народонаселення ООН в Україні «Дорослішай на здоров’я»

Тренінг-курс, що проходив із 08 до 12 квітня 2019 року, проведено навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. У ньому взяли участь 24 фахівці психологічної служби – практичні психологи, соціальні педагоги закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти області.

Метою курсу «Дорослішай на здоров’я» є популяризація серед підлітків і молоді здорового способу життя й важливості цих аспектів для стану репродуктивного здоров’я в майбутньому, формування відповідального ставлення та мотивації до збереження сімейних цінностей, закладання основ відповідального батьківства. Надзвичайно цінною є морально-духовна складова програми, спрямована на формування сімейних цінностей, відповідальності за своє здоров’я та здоров’я майбутніх дітей.

Протягом п’яти днів практичні психологи та соціальні педагоги освоювали методику проведення занять за програмою, відпрацьовували тренерські вміння. По закінченню навчання спеціалісти отримали сертифікати педагогів-тренерів та методичний посібник для реалізації просвітницько-профілактичної програми, який надано Фондом Народонаселення ООН в Україні та Корпорацією Інституту Досліджень та Тренінгів JSI Inc у рамках програми «Здоров’я жінок України».

У 2018/2019 навчальному році програма «Дорослішай на здоров’я» впроваджується у 57 закладах загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти Сумщини, охоплено майже 1 000 учнів 9-11 класів. Тож сподіваємося, що цьогорічні учасники тренінг-курсу поповнять ряди тих, хто впроваджуватиме новітню технологію в закладах освіти області в наступному навчальному році.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO