РЕАЛІЗАЦІЯ ПРИНЦИПІВ ГРОМАДЯНСЬКОЇ ОСВІТИ В УМОВАХ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ: ВИКЛИКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ

11 rezultВідповідно до плану роботи на 2019 рік на базі Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, 14.03.2019, відбулася  авторська творча майстерня Бакки Т. В., Мелещенко Т. В. та Желіби О. В. за темою «Реалізація принципів громадянської освіти в умовах Нової української школи: виклики та перспективи».

В авторській творчій майстерні взяли  участь  учителі  історії  закладів загальної середньої освіти Сумської області в загальній кількості – 85 осіб.

Учасників заходу привітала Удовиченко І. В., проректор з науково-педагогічної та методичної роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат педагогічних наук, доцент, яка зазначила, що одним із найактуальніших завдань сучасної освіти та виховання в Україні є створення умов для формування людини-громадянина, підготовки учнівської молоді до активної участі в житті демократичного суспільства.

Автори творчої майстерні: Бакка Т.В., доцент кафедри методики навчання суспільних дисциплін та гендерної освіти Інституту історичної освіти Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, кандидат педагогічних наук, Мелещенко Т.В., декан історичного факультету Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, кандидат історичних наук, доцент кафедри методики навчання суспільних дисциплін і гендерної освіти, акцентували увагу вчителів на основні змістові напрями громадянської освіти, принципи конструювання змісту курсу громадянської освіти, формування цілісного світогляду учнівської молоді та набуття нею інтегративних громадянознавчих знань, формування та розвиток критичного мислення  та медіаграмотності.

Під час заходу, Желіба О.В., доцент кафедри права та методики викладання історико-юридичних дисциплін Ніжинського державного педагогічного інституту імені Миколи Гоголя, звернув увагу вчителів на розкриття змісту питань «Демократичне суспільство та його цінності», «Особистість та ідентичність»; у рамках підготовки учнів до ЗНО висвітлив питання «Використання методу тестування для перевірки навчальних досягнень учнів з історії України».

Модераторами заходу виступили: Третьякова О.В., методист з історії  та правознавства навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО, Нікітіна І.П., методист історії Інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Сумської міської ради.

По завершенню авторської творчої майстерні, учасники заходу отримали методичні рекомендації та мали змогу поспілкуватися у формі діалогу із авторами підручника «Громадянська освіта».

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO