ЯК НЕ ВТРАТИТИ СЕБЕ, НЕ ВИГОРІТИ ПРОФЕСІЙНО

golovna 131136 HDR resultПроблемa професійного вигорання є однією з найактуальніших для представників багатьох професій. З ризиком професійного вигорання пов’язана і професія практичного психолога, адже зміст діяльності спеціаліста полягає в тому, що постійно необхідно входити і перебувати в стані суб’єкта, з яким здійснюється спільна діяльність: вдивлятися, вслуховуватися в нього, співпереживати, співчувати, передбачати його слова, настрій, вчинки.

Питання збереження психічного здоров’я практичного психолога розглядали 12 лютого 2019 року під час обласного семінару «Профілактика професійного вигорання спеціаліста психологічної служби», що був проведений навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти для практичних психологів закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Періоди професійних криз, варіанти поведінки особистості в ці періоди, дії, що сприяють конструктивному виходу з кризи, проаналізувала завідувач навчально-методичного центру психологічної служби І.В. Марухина.

Семінар проходив у формі тренінгу під модеруванням методиста навчально-методичного центру психологічної служби А.Б. Растрости.

У ході інтерактивної взаємодії практичні психологи працювали над гармонізацією власного емоційного стану як потенціалу для подолання деструктивних змін особистості та особистісного росту. Учасники тренінгу навчалися аналізувати власні почуття, що виникають під час виконання професійних обов’язків, визначати наявність ознак кризових періодів у професійній діяльності, знижувати негативні переживання і трансформувати їх у позитивні емоційні стани.

Практичним психологам надано рекомендації щодо використання методів профілактики професійного вигорання на різних стадіях стресової ситуації.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO