Фінальний етап ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

golovna result2 лютого 2019 року Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №9 м. Суми Сумської області об’єднала найталановитішу учнівську та студентську молодь Сумщини на ІХ фінальному етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка, метою якого є піднесення престижу української мови і літератури, заохочення учнів до вивчення та популяризації рідного слова, підвищення рівня загальної мовної культури та вшанування творчої спадщини Тараса Шевченка.

Вітали кращих знавців творчості Тараса Шевченка та шанувальників рідного слова почесні гості:

Гробова В.П. – директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації;

Давиденко Ю.В. – уповноважений представник Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України;

Удовиченко І.В. – проректор з науково-педагогічної та методичної роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти;

Вертіль О.В. – член Національної спілки письменників України.

Мотивує й надихає творчу еліту Міністерство освіти й науки України. Давиденко Ю.В. прочитала учасникам конкурсу звернення Міністра освіти й науки України Лілії Гриневич та запросила школярку відкрити пакет завдань, переконавши цим присутніх у конфіденційності інформації.

Підтримала учасників і директор Департаменту освіти і науки Гробова В.П. Посадовець повідомила, що третина кошторису області, спланована на проведення освітніх заходів, виділяється в русло мовно-літературного розвитку. І це, безперечно, виграшна політика прикордонного регіону.

Удовиченко І.В. від Сумського ОІППО привітала учасників конкурсу, побажавши результативної участі в конкурсі, та закликала майбутніх письменників плекати ауру рідного слова.

Учасникам фінального етапу вручено дипломи, цінні подарунки, а наставникам, які виплекали юні таланти, – грамоти та подяки Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

Конкурсні завдання виконували 34 переможці обласного етапу: 20 учнів 5-11 класів закладів загальної середньої освіти, 2 учні закладів професійно-технічної освіти та 12 студентів закладів вищої освіти.

Під час виконання конкурсних завдань учасниками Шерстюк Л.М., методистом з української мови та літератури Сумського ОІППО, було організовано засідання мистецької студії «Я рідний край та мову солов’їну у вишивку свою вплела» за участі заслуженої майстрині декоративно-ужиткового мистецтва Кириченко Л.М.

За дев’ять років свого існування Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка із звичайної культурної акції перетворився на справжнє свято.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO