ЕМПАТІЯ – НЕОБХІДНА УМОВА РОЗВИТКУ ОСОБИСТОСТІ ДИТИНИ

 resultЯк ефективно формувати таку важливу складову емоційної зрілості особистості як емпатія обговорили в рамках обласного науково-практичного семінару для практичних психологів шкіл-інтернатів області, що проведений навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 22 листопада 2018 року. Емпатія є провідною соціальною емоцією і значно впливає на характер відносин особистості до зовнішнього світу, до себе, до інших людей, регулює процес входження особистості в соціум. З огляду на психологічні особливості дітей, які виховуються в інтернатних закладах, розвиток цієї соціальної емоції є досить важливим для зазначеної категорії дітей.

Для учасників семінару питання впливу травматичного досвіду на формування особистості дитини розкрила завідувач навчально-методичного центру психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної Ірина Марухина.

Галина Курченко, практичний психолог Сумського центру соціально-психологічної реабілітації дітей, ознайомила присутніх з емоційно-поведінковими особливостями травмованих дітей та шляхами їх корекції.

Аналізу моделей емоційного інтелекту та його ролі у становленні дитини було присвячено виступ старшого викладача кафедри психології комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної Лариси Гильової.

Важливим моментом для планування ефективної роботи по формуванню емпатії як однієї зі складових емоційного інтелекту є окреслення психолого-педагогічних умов діяльності спеціаліста психологічної служби закладу. На актуалізації цього питання зосередила увагу методист навчально-методичного центру психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної Анна Растроста.

Корисним для учасників семінару став досвід роботи колег щодо розвитку емпатійності в дітей (Марія Синиця, практичний психолог Сумського дитячого будинку імені С.П. Супруна) та використання структурованої гри як засобу розвитку емпатії (Ірина Бєсєдіна, практичний психолог Правдинської спеціальної школи-інтернату).

За результатами семінару спеціалісти отримали інформаційні матеріали для практичного використання в закладах освіти.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO