Інтеграція ромської національної меншини в українське суспільство на рівні закладів загальної середньої освіти

головну resultВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2018 рік, 7 листопада 2018 року на базі Дружбівського навчально-виховного комплексу: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад Дружбівської міської ради Ямпільського району та Дружбівської філії Дружбівського навчально-виховного комплексу: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад проведено регіональний семінар «Інтеграція ромської національної меншини в українське суспільство на рівні закладів загальної середньої освіти», у якому взяли участь представники Шосткинського, Глухівського, Конотопського, Ямпільського районів, міст Глухів, Конотоп.

Відкрила семінар Захарченко І.О., методист із зарубіжної літератури та мов національних меншин навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО, яка ознайомила присутніх із планом роботи семінару та виступила з доповіддю «Шляхи розв’язання проблем навчання і виховання учнів ромської меншини в закладах загальної середньої освіти».

Привітала учасників регіонального семінару Семьоненко О.О., заступник завідувача з виховної роботи Дружбівської філії Дружбівського навчально-виховного комплексу: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад та ознайомила присутніх із статистичною інформацією про учнів ромської національності в закладах загальної середньої освіти Дружбівської громади.

Про особливості виховної роботи з учнями ромської національності розповіла Маханькова Н.М., заступник директора з виховної роботи Дружбівського навчально-виховного комплексу: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад Дружбівської міської ради Ямпільського району.

У рамках роботи регіонального семінару Мацакова С.П., учитель початкових класів Дружбівської філії Дружбівського навчально-виховного комплексу: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад провела відкритий урок у 3-А класі «Я у світі» «Сім’я. Склад сім’ї», у якому навчаються учні ромської національності.

Поліщук П.А., інспектор з ювенальної превенції Ямпільського відділення поліції Шосткинського відділу поліції ГУНП у Сумській області висвітлив питання «Правовий захист та інтеграція в українське суспільство ромської національної меншини».

На допомогу вчителям було надано електронну версію матеріалів щодо організації роботи з учнями ромської національності в закладах загальної середньої освіти, методичні рекомендації.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO