Обласний постійнодіючий семінар-тренінг з астрономії

головну resultВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2018 рік, 18 жовтня на базі Сумського ОІППО відбувся обласний постійнодіючий семінар-тренінг «Окремі методи розв’язування завдань Всеукраїнської олімпіади з астрономії як засіб підвищення фахового рівня вчителя».

Мета заходу – підвищення фахового рівня вчителя астрономії з методики розв’язування задач Всеукраїнської учнівської олімпіади з астрономії.

На заході були присутні представники: Білопільського, Буринського, Великописарівського, Кролевецького, Липоводолинського, Роменського, Сумського районів; мм. Суми, Конотоп, Лебедин, Охтирка, Ромни, Шостка; Буринської, Краснопільської, Кролевецької, Недригайлівської, Тростянецької ОТГ, у загальній кількості 26 осіб.

Відкрила обласний семінар методист з фізики та астрономії Сумського ОІППО Карпуша В.М., яка ознайомила присутніх з методичними аспектами розв’язування олімпіадних задач з астрономії та провела тренінг з розв’язування задач Всеукраїнської учнівської олімпіади з астрономії на застосування закону Стефана-Больцмана.

На семінарі виступили вчителі астрономії, які поділилися досвідом застосування окремих методів розв’язування задач Всеукраїнської олімпіади з астрономії:

  • Папенко М. М., учитель фізики Конотопської гімназії Конотопської міської ради – «Видимий рух планет»;

  • Ткаченко Ю.А., учитель фізики Сумської спеціалізованої школи
    І-ІІІ ступенів № 10 імені Героя Радянського Союзу О. Бутка, м. Суми –
    «Астрономія та визначення часу»;

  • Арнаутова О. В., учитель фізики Тростянецької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 2 Тростянецької міської ради – «Особливості розв’язування комбінованих задач Всеукраїнської учнівської олімпіади з астрономії»;

  • Салтикова А.І., викладач кафедри фізики та методики навчання фізики Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренко, яка провела практичну роботу «Віртуальні спостереження небесних тіл за допомогою програмного засобу «Stellarium».

За результатами роботи учасники отримали методичні рекомендації.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO