Політика та практика викладання державної мови та мов національних меншин

MetodSOIPPOВідповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 27.09.2018 № 1/9-301, 10-11 жовтня 2018 року в місті Київ відбувся Всеукраїнський семінар з міжнародною участю з темою «Політика та практика викладання державної мови та мов національних меншин», у якому взяла участь Захарченко І.О., методист із зарубіжної літератури та мов національних меншин навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО.

Захід було організовано у рамках спільної програми Ради Європи та Європейського Союзу, проекту «Зміцнення підтримки національних меншин в Україні».

Із побажанням творчого натхнення та плідної праці до учасників семінару звернувся Кононенко Ю.Г., директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України, який виступив з доповіддю «Освіта представників національних меншин в умовах нової української школи».

У рамках роботи семінару були розглянуті питання:

  1. Програми навчання та розвитку рідної мови та мови діалектів національних меншин з елементами національної культури в республіці Сербія (Божич В.В., радни –координатор інституту підвищення кваліфікації та розвитку освіти Республіки Сербія).

  2. Реформування навчального плану предмета «Сербська мова як не рідна мова» (Догнар Олександр, учитель Сербської мови як не рідної мови в середній школі ім. Деже Костолан’ї м. Суботіца Республіка Сербія).

  3. Організація навчального процесу національних меншин німецькою мовою в Румунії (Б’янке Греку, Герольд Херманн викладачі Національного колегіуму ім. Самюеля фон Брюкенталя, м.Сібу).

У роботі семінару взяли участь експерти Ради Європи, представники Міністерства освіти і науки України, керівники закладів освіти та педагоги з країн Європейського Союзу, які представили моделі організації навчання державною мовою і мовою національних меншин, що застосовуються у навчальних закладах Сербії та Румунії.

За результатами роботи учасники семінару отримали інформаційні матеріали щодо викладання державної мови та мов національних меншин в країнах Європейського Союзу.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO