МІЖНАРОДНИЙ СЕМІНАР «МІЖЕТНІЧНІ ВІДНОСИНИ: ІСТОРІЯ, СЬОГОДЕННЯ, ПЕРСПЕКТИВИ»

 resultУ вівторок, 16 жовтня 2018 на базі Сумського ОІППО відбулася презентація книги Павла-Роберта Маґочія та Йоханана Петровського-Штерна «Євреї та українці: тисячоліття співіснування», «Україна: історія її земель та народів» за участі професора Павла-Роберта Маґочія. Зустріч з автором відбулась за співпраці СОІППО, ІМЦ Сумської міської ради та за сприяння Канадійського благодійного фонду «Українсько-єврейська зустріч» в Україні. Менеджер зазначеного благодійного фонду Владислав Гриневич ознайомив присутніх з проектами фонду.

З вітальним словом до учасників зустрічі звернувся Юрій Нікітін, ректор СОІППО, доктор історичних наук.

Модератор заходу – Віта Шеліхова, учитель історії Класичної гімназії Сумської міської ради, кандидат історичних наук, координувала захід.

Презентація відбулася у формі відкритого, активного діалогу зі слухачами курсів підвищення кваліфікації, учителями історії м. Суми, Сумського району, учнями закладів загальної середньої освіти м. Суми.

Серед висвітлених тем – географія, історія, економічне життя, традиційна культура, релігія, мова та книгодрукування, література й театр, архітектура й мистецтво, музика, формування діаспори та українська сучасність.

Найскладнішим етапом у роботі над монографією, за словами професора Маґочія, був підбір світлин і мап, яких нараховується близько трьохсот. Більшість мап готував сам професор, зауваживши принагідно, що також «є і картографом». Павло-Роберт Маґочій – професор історії та політичних наук Торонтського університету, де очолює кафедру українознавчих студій Джона Яремка. Автор сотень історичних, соціолінгвістичних, картографічних, бібліографічних та міграцієзнавчих досліджень, фахівець із історії Центрально-Східної Європи, картограф. Автор численних наукових і науково-популярних праць із історії України і її окремих регіонів, Словаччини, Канади, упорядник і головний редактор кількох фундаментальних довідкових видань.

Професор зазначив, що книга є не лише історичною, а більше науково-популярною і писалася для широкого кола читачів. У ній – розповідь про те, що євреї та українці – це два рівноправні народи. Окрім того, автор має свій стиль подачі матеріалу – тексти пишуться ручкою.

Учителі та учні області отримали примірники презентованої книги, зазначивши її неймовірне оформлення та широкий спектр висвітлених тем.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO