РАЗОМ ПОДОЛАЄМО БУЛІНГ!

acoso escolar 1З метою запобігання в учнівському середовищі будь-яких проявів насильства Департамент освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації спільно з Головним територіальним управлінням юстиції у Сумській області ініціює проведення з 10 до 14 вересня 2018 року в закладах освіти області інформаційно-роз’яснювальної кампанії «#СтопБулінг».

Як засвідчило дослідження, що проводило ЮНІСЕФ у 2017 році, 67% дітей в Україні віком від 11 до 17 років зіштовхувалися з проблемою булінгу (цькування); 24% дітей стали його жертвами і 48% із них нікому не розповідали про ці випадки.

За даними Генпрокуратури та Держстату, щороку в нашій державі майже 2,5 тисячі дітей намагаються накласти на себе руки. Причиною 40% самогубств є булінг, який здійснюється над дитиною у школі. Це тривожні цифри, особливо в той час, коли Україна переживає конфлікт, унаслідок якого 1,6 мільйона людей (з них 220 тисяч дітей) стали внутрішньо переміщеними особами.

Тому, зважаючи на вказані вище факти й обставини, варто посилити профілактичну роботу з попередження насильства щодо дітей у закладах освіти. Зокрема, це стосується таких його проявів, як булінг, мобінг, кібербулінг.

Досить важливим є запровадження в практику роботи класного керівника антибулінгових програм, з якими можна ознайомитися на сайті Міністерства освіти і науки України, перейшовши за посиланням https://mon.gov.ua/ua/osvita/zagalna-serednya-osvita/protidiya-bulingu/korisni-posilannya-shodo-temi-antibuling.

Під час реалізації комплексу заходів із запобігання насильству потрібно враховувати специфіку конкретного закладу, поточну ситуацію, основні проблеми та можливості для їх вирішення. До проведення загальношкільних батьківських зборів та здійснення правопросвітницьких заходів із цієї тематики протягом 2018/2019 навчального року варто залучати фахівців місцевих центрів та бюро правової допомоги Сумської області.

Такий системний підхід має посприяти створенню середовища, де зменшується ймовірність виникнення насильницьких стосунків між учасниками освітнього процесу і підвищується здатність ефективно запобігати конфліктним ситуаціям, конструктивно реагувати на них.

 Буклет щодо подолання булінгу від Міністерства юстиції України

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO