Обласний науково-методичний семінар з хімії

на головну resВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2018 рік, 25 квітня у м. Лебедин відбувся обласний науково-методичний семінар для методистів районних (міських) методичних кабінетів відділів освіти та керівників методичних об’єднань учителів хімії за темою «Інноваційна діяльність учителя хімії», у якому взяло участь 26 педагогічних працівників із міст, районів, окружних територіальних громад області.

Відкрила семінар Метейко А.В., методист з хімії навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО, яка привітала всіх учасників заходу та оголосила план роботи. Зі словами вітання звернулися до педагогів Древаль О.А., секретар Лебединської міської ради; Доценко В.В., начальник відділу освіти Лебединської міської ради; Ковтуненко Л.В., завідувач методичного кабінету відділу освіти Лебединської міської ради.

Нездоймишапка Т.М., директор Лебединської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 Лебединської міської ради та учні закладу привітали учасників заходу, ознайомили їх з історією створення навального закладу, його кадровим складом, досягненнями педагогічного й учнівського колективів.

З метою ознайомлення методистів та керівників методичних об’єднань учителів хімії області з сучасними інноваційними підходами до викладання предмету та їх перспективами на 2018-2019 н.р., було проведено теоретичну частину, що складалась із виступів:

«Інновації в освіті: перспективи впровадження нових програм з хімії у старшій школі, їх аналіз та умови реалізації в навчальному процесі» (Метейко А.В., методист з хімії Сумського ОІППО);

- «Інноваційні підходи до традиційних форм розвитку ключових і предметних компетентностей учнів на уроках хімії» (Коростіль Л.А., доцент кафедри теорії і методики змісту освіти Сумського ОІППО, к.пед.н.).

Під час практичної складової семінару, яка розпочалася на базі цього ж навчального закладу, учитель хімії та біології Ткаченко Р.В. представила інтерактивну дошку, як один із сучасних засобів формування інформаційно-цифрової компетентності учнів на уроках хімії. Учні 8 класу продемонстрували учасникам семінару свої вміння самостійно працювати за допомогою LearningApps.org, додатку до Web 2.0.

Розвиток математичної компетентності учнів на уроках хімії за допомогою використання графічних ситуативних хімічних завдань презентувала Гаранжа С.А., учитель хімії та біології Лебединської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6, яка запропонувала розглянути хімічні задачі з позиції актуального напряму формування та розвитку в учнів логічного мислення.

Друга частина практичної складової семінару, яка відбулася на базі Лебединської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 7 Лебединської міської ради, була присвячена позакласній роботі вчителів.

Харченко І.А., директор Лебединської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 7 Лебединської міської ради; Бєлєскова Н.П., заступник директора з навчально-виховної роботи разом з усім педагогічним та учнівськими колективами зустріли учасників семінару в холі, співаючи гімн закладу. Починаючи з першої хвилини, учні демонстрували, що саме вони є господарями закладу освіти, у них є своя освітянська держава, в якій їм весело й цікаво навчатися, а також брати участь у вирішенні багатьох питань розвитку закладу та міста.

Під час семінару учні продемонструвати захист наукових робіт з актуальних тем екологічного спрямування, виконаних у рамках діяльності міської Малої академії наук (керівники Пархоменко О.В. та Хижняк Т.В.); внутрішкільну гру «Інтелект-2018», секція природничі дисципліни (учитель хімії Алхімова О.О.).

За підсумками науково-методичного семінару було надано методичні рекомендації.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO