Навчання математики та навчання грамоти в початковій школі в умовах реалізації концепції НУШ

picЗ метою надання методичної підтримки вчителям початкових класів у зв’язку з впровадженням нового Держстандарту початкової освіти та переходом на навчання за новими освітніми програмами і новими підручниками , 25 квітня 2018 року на базі КЗ Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти відбувся авторський науково -практичний семінар «Навчання математики та навчання грамоти в початковій школі в умовах реалізації концепції НУШ» з авторським майстер-класом Скворцової Світлани Олексіївни за матеріалами Типової освітньої програми для 1- 2 класів, розробленої під керівництвом Савченко О.Я., та навчально-методичного комплекту з математики (автори: Скворцова С.О., Онопрієнко О.В.) для 1 класів НУШ.

Модераторами заходу стали старші викладачі кафедри теорії і методики змісту освіти КЗ СОІППО Декунова З.В., Лавська А.М. Учасники заходу - тренери-педагоги , члени обласної творчої групи, учителі початкових класів області.

З вітальним словом до присутніх звернулась декан факультету підвищення кваліфікації та перепідготовки Захарова І.О. Вона наголосила на актуальністі підготовки педагогічних працівників, які навчатимуть учнів перших класів у 2018/2019 і 2019/2020 навчальних роках, з метою підвищення їх методичного та практичного рівнів професійної компетентності та реалізації завдань нового Державного стандарту початкової освіти відповідно до основних напрямів державної політики у галузі освіти. А також, на нагальній потребі у всебічному висвітленні сучасних інноваційних освітніх підходів до навчання дорослих та створення ефективного освітнього середовища з опануванням на практиці новітніми технологіями, методиками, формами, методами професійної діяльності з урахуванням потреб держави, регіонів, закладів освіти, суспільства, громадськості та індивідуальної траєкторії розвитку особистості педагога.

З презентацією Типової освітньої програми, розробленої під керівництвом О.Я.Савченко та особливостями викладання курсу «Математика» познайомила присутніх Скворцова С.О., завідувач кафедри математики та методики початкового навчання ПНПУ ім. К. Д. Ушинського, член-кореспондент НАПН України, професор, доктор педагогічних наук,співавтор підручників з математики для 1- 4 класів, Типової освітньої програми НУШ-1, експериментальних посібників для 1 класів НУШ. Практичним підтвердженням стало проведення майстер-класу «Навчання математики в початковій школі в умовах реалізації концепції НУШ».

З сучасними тенденціями навчання грамоти молодших школярів учасники семінару ознайомились при перегляді майстер-класу Цепової І. В., кандидата педагогічних наук, доцент Харківського національного педагогічного університету ім. Сковороди).

По завершенню семінару кожен з учасників отримав сертифікат учасника авторських майстер-класів та добірку презентацій з кожної прослуханої теми. Цими матеріалами педагоги можуть збагатити свої «методичні скарбнички».

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO