Щоденник всеукраїнських олімпіадних змагань з фізики. День третій.

на головну resТретій день змагань – 27 березня для учасників IV етапу LV Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики був досить цікавим та динамічним, адже дати відповіді на запитання, що стосувались фізичних явищ та законів, потрібно було упродовж 1-2 хвилин.

З 9.30 ранку учні 8 та 9 класів в актовій залі державного навчального закладу «Сумський технологічний центр професійно-технічної освіти» спостерігали за дослідами та письмово відповідали на 10 запитань. Кількість запитань у восьмикласників була меншою, але всі учасники спробували свої сили у визначенні правильних відповідей завдань для дев’ятого класу, і за словами членів журі – деякі досить успішно, хоча й виконання цього блоку завдань не зараховувалось у загальну кількість отриманих балів.

З 11.15 демонстраційна олімпіада проводилась для учнів десятих класів. У кінці змагань членами журі-експериментаторами було продемонстровано кілька спростувань «наукових» легенд, які разом з учасниками були роз’яснені з наукової точки зору. Зашифровані бланки відповідей учнів одразу перевірялись членами журі.

Досліди стосувались таких розділів фізики: електрика, оптика, механіка, фізика рідин і газів, термодинаміка. Також дослідно перевірялися закон збереження маси; Архімедова сила та процеси, пов’язані з нею; кипіння рідин з утворенням парової подушки; в’язкість газів; магніти та взаємодія їх з магнітним полем Землі; теплові явища.

Учні-учасники одинадцятих класів у цей час аналізували із членами журі розв’язки завдань теоретичного туру.

У другій половині дня учасники завдяки екскурсіям ознайомились з роботою Сумського палацу дітей та юнацтва та Сумського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді.

 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO