Науково-практична конференція з он-лайн трансляцією «Літературно-мистецькі та історичні контексти формування національної державності в добу Української революції 1917-1921 років та їх педагогічна інтерпретація в сучасній освітній діяльності»

main P1010184 1 resНа виконання Указу Президента України «Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 -1921 років» №17/2016 та у відповідності до плану роботи КЗ СОІППО і з метою вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України та військової звитяги захисників рідної землі, творців національної державності, тисячолітньої історії державотворення нашого народу, визнання історичного значення подій, пов’язаних із визвольною боротьбою початку XX століття та утвердженням української державності у формі Української Народної Республіки, Української Держави і Західноукраїнської Народної Республіки, їх значення для відновлення Україною незалежності у 1991 році, утвердження історичної єдності земель, консолідації суспільства, зміцнення міжнародного авторитету України та у зв’язку зі 100-річчям подій Української революції 1917 – 1921 років 21 березня 2018 року на базі інституту відбулася обласна науково-практична конференція з он-лайн трансляцією «Літературно-мистецькі та історичні контексти формування національної державності в добу Української революції 1917-1921 років та їх педагогічна інтерпретація в сучасній освітній діяльності».

До роботи в науково-педагогічному заході зголосилися 79 учасників. Серед них науковці вишів Сумської області (доктори і кандидати наук з філології, історії, педагогіки), освітяни, музейники, бібліотекарі, журналісти, студентська молодь. У конференції взяли участь партнери інституту- науковці музеїв міста Суми, міста Лебедина та смт Недригайлова, бібліотекарі з Сумської ОУНБ. Відкрив роботу конференції ректор КЗ СОІППО, доктор історичних наук, професор Ю.О.Нікітін. Про особливості педагогічного осмислення подій Української революції 1917-1921 років в контексті Нової української школи наголошувалося у виступі проректора з наукової роботи інституту, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри професійної освіти та менеджменту С.М.Грицая.

У доповідях, виступах та повідомленнях учасниками заходу були висвітлені важливі питання ідейно-художніх пошуків в українській модерній літературі доби Української революції; естетичні та педагогічні аспекти рецепції Української революції 1917-1921 років в українському письменстві ХХ століття. У ряді виступів акцентувалося на потребі глибшого вивчення літературних пам’яток борцям за волю України(це, наприклад, твори про героїв Крут, Базару, Холодного Яру). Акцентувалося на цьому у доповідях Н.Шеденко, Л.Кузнєцової та інших.

У багатьох виступах була оприлюднена призабута або поскрибована інформація про життя і творчість письменників і митців Сумщини. Про це йшлося у презентаціях учителів-пошуковців Б.Гусак, О.Хижняк, О.Бакуменко, С.Гончаренко, завідувача відділу краєзнавчої літератури та бібліографії СОУНБ О.Малиш, завідувача відділу декоративно-ужиткового мистецтва СОХМ ім. Н.Х.Онацького Л.Федевич. Н.Калініченко, головний редактор газети «Білопільщина», презентувала комплексну регіональну програму «О.Олесь і Білопільщина» та підготовлену спільно з лабораторією з проблем національно-патріотичного виховання КЗ СОІППО книжку поезій «О.Олесь. Щоденник.Рік 1917».

Редакційною колегією за результатами конференції протягом місяця буде підготовлений електронний збірник доповідей.

Учасники науково-практичної конференції висловили побажання щодо проведення у наступному році на базі інституту подібного заходу з проблем вивчення та педагогічної інтерпретації подій Української революції 1917-1921 років.

Завантажити збірник матеріалів конференції

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO